Notícies
Publicat el 26.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Tractaments fitosanitaris a l'arbrat per controlar les plagues
endoterapia
Aquesta setmana s'apliquen tècniques de banys de sabó i endoteràpia en diverses zones de til·lers i plàtans

Els Serveis Urbans i Espai Públic de l'Ajuntament d'Argentona han iniciat aquesta setmana diversos tractaments fitosanitaris per combatre la plaga del pugó i del tigre del plàtan.

Així aquests dies s'han dut a terme banys de sabó a zones amb exemplars de til·lers del carrer Canigó i del barri de Cirés, i aquest divendres s'aplicarà tècniques d'endoteràpia als plàtans de la plaça Nova i de la plaça de Vendre.

L'endoteràpia consisteix en la injecció al tronc de l'arbre d'un producte fitosanitari específic.  Es tracta d'un sistema innocu, d'aplicació senzilla que evita fer ús deproductes fitosanitaris químics, que poden contaminar el medi ambient, reduir la biodiversitat i afectar la salut dels ciutadans.

Aquestes actuacions s'inclouen en el pla de gestió del verd urbà d'Argentona,  que inclou el control de plagues amb sistemes de Gestió Integrada de Plagues. Entre els objectius del pla es troba la reducció de l’ús de productes químics a la ciutat per afavorir la biodiversitat i preservar el medi ambient.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800