Opinió Grups Municipals
Publicat el 03.07.2017
CUP - La lluita contra l'atur
 • L'atur a Argentona està baixant. L'estem fent baixar entre tots i totes. Amb les dades del primer trimestre del 2017, la taxa d'atur a la vila se situa per sota del 12%, un 11,82%. Es tracta d'un èxit col·lectiu que ens ha d'animar a seguir treballant amb el mateix objectiu.

  Una part important de la feina que s'ha fet per a reduir l'atur correspon a les persones i empreses d'Argentona que han fet possible la creació de llocs de treball. Argentona és una vila que es mou i això té la seva collita també en l’àmbit laboral.

  Des del govern municipal també s'impulsen polítiques actives d'ocupació. L'any passat es van incrementar aquests recursos destinant més de 18.000€ a ajudes per a contractar persones de la vila que estiguin a l'atur. Aquesta és només una de les mesures que promou el Servei Municipal de Promoció Econòmica, que dóna suport i guiatge per a la creació i innovació de les empreses i emprenedors locals.

  Les dades de l'Observatori del Treball de la Generalitat també ens indiquen els greuges ocupacionals que pateixen encara les dones i el col·lectiu de 55 a 64 anys, que té serioses dificultats per a trobar un lloc de treball. Aquests reptes també els hem de prendre de manera col·lectiva.

  Fa unes setmanes hem rebut a la vila la notícia que una empresa important del Maresme té interès en instal·lar una base logística al nostre poble. Això reafirma el fet que, malgrat les tradicions industrials de poblacions properes, Argentona és un lloc atractiu per a l'activitat econòmica. Hem de fer que, amb el treball conjunt, aquesta activitat sigui més i més digne, amb una mirada especial a les condicions laborals i la qualitat de vida de tothom.

  Argentona ha participat en la constitució de la Xarxa de Municipis per a l'Economia Social i Solidària. Començar a explorar aquest terreny ens obre les portes a seguir fent créixer les oportunitats a la vila i, sobretot, a fer que l'activitat econòmica del municipi sigui cada cop més justa, més igualitària i més compromesa.

  Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800