Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 17.11.2006
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Pla Estratègic d'Argentona

El document Pla Estratègic d'Argentona, és la recopilació final dels treballs realitzats des de novembre de 2004 fins a febrer del 2006.

Aquest document inicial es complementa amb l'Informe de Valoració de l'Avenç del Pla Estratègic, de 30 d'abril de 2008, que recull el treball de poc més d'un any de seguiment del Pla Estratègic inicial, desenvolupat entre gener de 2007 i abril de 2008. Aquest document té un valor de síntesi i registre del treball realitzat, però el principal actiu és el treball de coordinació i intercanvi que ha suposat, aportant coneixement i informació, i iniciant un enfocament transversal en la implementació del Pla Estratègic.

El municipi d'Argentona va dur a terme la realització del Pla Estratègic per definir una estratègia de desenvolupament del municipi en consonància amb el context territorial, basada en la participació dels ciutadans i ciutadanes i en la implicació dels agents socials i econòmics, així com associacions, entitats, institucions, empreses i organitzacions.

La realització del Pla estratègic va estar promoguda per l'Ajuntament d'Argentona, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i va comptar amb l'assistència tècnica de l'empresa Actíva Prospect.

La finalitat del procés és definir l'estratègia de desenvolupament integral d'Argentona en una perspectiva a mig i llarg termini i preveure les accions necessàries per la seva transformació. En definitiva, determinar les línies estratègiques que orientaran el treball en el municipi en els propers 10-15 anys.

Els objectius complementaris que acompanyen el treball són:

  • Disposar d'una base tècnica d'anàlisi territorial, sociodemogràfica i de l'activitat econòmica.
  • Combinar l'anàlisi tècnica amb un procés de participació obert en el que s'han implicat institucions, entitats, associacions, agents, empreses i persones a títol individual.
  • Contribuir a reforçar xarxes de comunicació, coneixença i interacció que fomenten la cohesió social en el municipi.
  • Potenciar una cultura estratègica comuna entre els diferents agents i estimular la concertació entre els agents implicats.
  • Disposar d'unes línies d'accions que permetin la seva implantació, gestió, seguiment i avaluació posteriors.

La formulació del Pla Estratègic obre la possibilitat de la seva implantació, seguiment i avaluació i permet iniciar el procés de gestió estratègica del municipi.

En definitiva, el Pla Estratègic pretén promocionar Argentona des de diferents vessants, com el sòciocultural, el lúdic, el mediambiental, el de qualitat de vida i el de competitivitat econòmica, entre altres.

Aquest document està estructurat en 4 parts:

  • Un part introductòria que exposa, a grans trets, la metodologia de treball utilitzada.
  • La primera fase de treball sobre la diagnosi, realitzada entre els mesos de gener a abril del 2005.
  • Una segona fase sobre les estratègies, realitzada entre els mesos de maig a juliol.
  • Una tercera fase per elaborar el pla d'accions, realitzada entre els mesos de setembre a desembre.
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800