Notícies
Publicat el 23.03.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Mesures i recomanacions amb la recollida porta a porta
Consells preventius per a la gestió de residus durant aquest període de confinament

Tota persona diagnosticada com a COVIT-19 o a la qual se l’hagi posat en quarantena, des de l’ABS se’ls facilitarà el telèfon directe habilitat per activar i informar del servei de recollida i del present Protocol

PROTOCOL ESPECÍFIC SERVEI DE RECOLLIDA COVIT-19

La persona diagnosticada:

  • Haurà de tenir els residus barrejats (rebuig, orgànics, envasos...) dins una bossa de plàstic estanca, que haurà de lligar-se de manera que quedi el màxim d’hermètica possible.
  • Per al seu lliurament al servei de recollida s’haurà de disposar la bossa  dins una altra bossa i aquesta en una tercera bossa, totes ben lligades. Abans de baixar-la s’haurà de rentar bé les mans amb aigua i sabó o solució hidroalcòlica.
  • El servei de recollida passarà un cop al dia a retirar els residus, preferentment al matí. Caldrà acordar una hora aproximada de recollida. El servei de recollida  trucarà  a l’intèrfon o la porta, i  s’haurà de baixar la bossa (triple bossa) a l’entrada de l’habitatge, on un operari haurà deixat un petit contenidor obert per tal que es deixi la bossa. 
  • La recollida serà diària, excepte els diumenges que no n’hi haurà. 

PROTOCOL SERVEI DE RECOLLIDA LLARS AMB QUARENTENA I RESTA D’HABITATGES

Amb quarentena:

Degut a l’important nombre de domicilis en quarantena, amb nombre creixent cada dia, és inviable fer una recollida diferenciada, per tant seguiran fent la recollida com sempre (separant les fraccions corresponents i lliurant-les segons calendari normal), però amb les següents mesures de prevenció per evitar propagar el virus:

El rebuig es dipositarà en una bossa, que es diposarà dins una altra bossa (aquesta darrera taxada), totes ben tancades, i abans de deixar-les al portal (o bujol comunitari) s’hauran de ruixar (amb un pulveritzador o similar) amb una solució hidroalcohòlica (alcohol 96º i Aigua, en proporció 250 ml alcohol barrejat amb 90 ml Aigua) o bé amb una dilució de lleixiu (20 ml de lleixiu per cada litre d’aigua). El dia d’orgànica el cubell també haurà de ser ruixat.

La resta de fraccions Pap (envasos, paper, orgànica):

  • Envasos: La bossa d’envasos haurà d’anar dins una altra bossa i es lliurarà al portal de casa (o bujol comunitari) prèviament ruixat com s’ha comentat pel rebuig.
  • Paper: Preferentment es diposarà dins de bossa de plàstic ben tancada, i seguint el protocol de desinfecció ja comentat per les altres fraccions.
  • Orgànica: La bossa d’orgànica (compostable o de plàstic) haurà d’anar dins una altra bossa, en aquest cas de plàstic, ben tancada, a la qual s’aplicarà el protocol de desinfecció ja comentat.  Es lliurarà al carrer dins del cubell (que també s’haurà de ruixar abans del lliurament) o dins el bujol comunitari. Entreu el cubell amb la màxima celeritat i netegeu la superfície i la nansa cada vegada amb aigua i sabó o tal i com ja s’ha explicat i deixeu-lo en un espai ventilat (balcó, jardí...) i renteu-vos bé les mans.
  • Vidre: no cal protocol de desinfecció i es farà com sempre, dipositant-lo als contenidors del carrer.
  • Bolquers:  Els bolquers hauran d’anar dins una bossa de plàstic, la qual es dipositarà dins la bossa que l’ajuntament facilita, o en el seu defecte, dins una altra bossa que caldrà identificar externament amb algun paper o similar com a “bolquers “. Es seguirà el protocol de desinfecció ja comentat.
Habitatges no afectats per contagis ni quarantena
  • Es seguirà la recollida normal, però s’aconsella seguir els protocols de desinfecció esmentats a l’apartat “Quarantena”.

AQUEST PROTOCOL POT ANAR VARIANT EN FUNCIÓ DE COM EVOLUCIONI LA SITUACIÓ DE PANDÈMIA

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800