Prevenció d'incendis forestals
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural informa que des del 15 de març al 15 d'octubre no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització.  Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.Prohibició fer foc

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

L'OBTENCIÓ DE PERMISOS

Per fer foc entre el 16 d'octubre i el 14 de març poden adreçar-se a l'ajuntament i presentar un comunicat de crema que li facilitaran a la mateixa oficina d'atenció del ciutadà de l'ajuntament.

Pel període del 15 de març al 15 d'octubre caldrà l'autorització del Departament d'Agricultura. Les oficines del departament més properes on presentar la sol•licitud són al mercat de la flor (Ctra. Nacional II, Km 639,5 entre Vilassar de Mar i Premià de Mar). Cal adjuntar a la sol•licitud un document de vistiplau de l'ajuntament, que prèviament pot sol•licitar-se a aquesta corporació.

Cal recordar que quan les circumstàncies meteorològiques siguin d'un risc extrem (forts vents, sequera, onada de calor...), els permisos poden quedar anul•lats temporalment, fins la millora del nivell de risc d'incendi (Pla ALFA). 

PLA MUNICIPAL DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS

El Pla municipal de prevenció d'incendis forestals (PPI) és un instrument de planificació i gestió amb l'objectiu de crear una xarxa d'infraestructures de camins i punts d'aigua per tal de reduir el risc d'inici i propagació dels incendis forestals i facilitar-ne l'extinció. 

El Pla també recull informació sobre els equipaments i infraestructures més vulnerables i els elements del territori que poden provocar un incendi. A més, determina les accions que s'han de realitzar per fer operatives les xarxes viàries i de punts d'aigua i per reduir la vulnerabilitat i el perill; en defineix el cost i n'estableix un calendari d'execució. 

La gestió del PPI la realitza l'Ajuntament d'Argentona i l'Agrupació de Defensa Forestal Serra Marina amb el suport de la Diputació de Barcelona. En el cas d'Argentona la majoria d'actuacions són de manteniment i conservació de camins i pistes forestals. 

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800