Opinió Grups Municipals
Publicat el 31.10.2015
ERC - «Ara és l'hora» de la reforma horària
  • L'impacte de la crisi econòmica, i com l'organització horària actual incideix en la competitivitat i la productivitat de l'economia catalana, ha comportat que la nostra societat hagi iniciat el debat sobre la reforma horària. La iniciativa per a la reforma horària «Ara és l'hora» és una plataforma que neix de la societat civil amb l'objectiu d'impulsar uns horaris beneficiosos per a les institucions, les empreses i la ciutadania, a partir de l'establiment d'un horari racional generalitzat que hauria de ser la norma a aplicar en tots els àmbits socials i econòmics, públics i privats, sense perjudici que es reconeguin després determinades excepcions per atendre situacions personals o de determinats col·lectius

    Aquest nou paradigma en els usos del temps és especialment crític en el context català ja que els horaris actuals són una anomalia generada pel model de «desarrollo» franquista que ens han portat a un desfasament de gairebé dues hores respecte a la normalitat que teníem en el temps de la segona república i que ara cal recuperar.

    Algunes empreses i comerços d'Argentona ja apliquen horaris europeus i han pogut comprovar que la bona gestió del temps té una incidència determinant en l'increment de la seva productivitat. Però també trobarem millores en la qualitat educativa, les pràctiques d'oci i lleure i la conciliació familiar. Això requereix l'esforç de les persones que hauran d'adaptar-se als canvis que requereix la societat en benefici de tots, però també el de l'administració que ha de liderar la comunicació que requereix aquest canvi.

    «Ara és l'hora» que Argentona faci un pas endavant i sigui pionera amb la reforma horària com ha demostrat ser en altres àmbits, com el de la recollida de residus porta a porta, anant per davant i mirant pel futur del nou país.

    Publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800