Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Ajuntament d'Argentona / La Vila / Argillā Argentona. Fira Internacional de Cerāmica
Argillā Argentona. Fira Internacional de Cerāmica

ambient fira

Logo Argillā

LA FIRA DE CERĀMICA ARGILLĀ ARGENTONA SE CELEBRA AL JULIOL

La Fira de cerāmica Argillā Argentona, que tradicionalment se celebrava coincidint amb la Festa del Cāntir (el 4 d'agost) i la Festa Major d´Argentona, des del 2015 s'ha avanįat a principis de juliol. Ara bé, la tradicional Festa del Cāntir que estā lligada indissolublement a la diada de Sant Domčnec del 4 d'agost, se segueix celebrant en aquesta data.

El Museu del Cāntir organitza aquesta fira conjuntament amb l'Ajuntament d'Argentona i l'Associaciķ de comerįos i serveis Argentona es Mou, per tal de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional i per promoure els nous valors de la cerāmica de creaciķ. L´čxit de la fira ha estat espectacular des del seu inici l´any 1991, i és visitada per unes 50.000 persones que poden cončixer i adquirir la producciķ dels artesans del fang, els quals procedeixen dels centres terrissers més tradicionals de la Península i de l'Estranger. La Fira de cerāmica d'Argentona és actualment la fira de cerāmica més important del país, tant pel que fa a xifra i qualitat dels participants com pel nombre de públic assistent.

La fira es completa amb un seguit d´activitats culturals i educatives que fan de la seva visita una autčntica festa entorn de l'art del fang, com exposicions de cerāmica d´autors de reconegut prestigi internacional, demostracions en viu de terrissa tradicional, tallers de torn, taller de rakú, concerts amb instruments cerāmics, entre altres activitats relacionades amb el fang. Des de l´any 2005 s´ha instituīt una Mostra de Cinema sobre Cerāmica.


L'ediciķ 2017 de la Fira Internacional de Cerāmica es portarā a terme els dies 7, 8 i 9 de juliol:

Horaris: de 10.00 h a 22.00 h 

Ubicaciķ: Circuit urbā format per Avinguda Puig i Cadafalch, Carrer Gran, Plaįa de Vendre, Carrer Torras i Bages fins Plaįa de l'Església.

Sectors: Terrissa tradicional i popular, cerāmica artística i altres (antiguitats, institucions i llibres).

Paīsos representats: Catalunya, Espanya, Portugal, Franįa, Itālia, Regne Unit, República Txeca, Polōnia, Perú, Argentina, Armčnia i Marroc.


Consulta la programaciķ de la Fira Argillā Argentona 2017

Mercat a l’aire lliure amb 70 artesans de la cerāmica
Cinerāmica 2017: Mostra de cinema sobre cerāmica

Ciutat i país convidats: Faenza - Itālia

Exposicions
Museu del Cāntir:  FIORENZA PANCINO. IL CIBO DELL’ANIMA - L’ALIMENT DE L’ĀNIMA

Casa Gōtica: GRAND TOUR. ALLA SCOPERTA DELLA CERAMICA CLASSICA - A LA DESCOBERTA DE LA CERĀMICA ITALIANA CLĀSSICA
Salķ de Pedra: CERÁMICA FEMENINA BEREBER DEL RIF


Altres activitats
Demostracions de terrissa tradicional, taller de torn i rakú, acciķ artística a cārrec de Josep Moscardķ,  trepitjada de fang, acompanyaments musicals per els carrers de la fira amb Banda & Band i els Batukats de l’Associaciķ Musicargentona, Museu del Cāntir.

programa Argillā Argentona 2017

programa Argillā Argentona 2017

Fitxer: Fulleto_Argilla_br.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 2
Mida: 778,51 kB

T'ha estat útil aquesta informaciķ?  Sí  No