Notícies
Publicat el 25.08.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La Fira virtual Argillà Argentona s'estrenarà el 25 de setembre
Argillà Argentona
A través del web www.argilla.cat es podran visitar els treballs dels expositors i diferents activitats divulgatives i promocionals de la mostra i del Museu del Càntir

El Museu del Càntir presenta Argillà Argentona – Fira Virtual de Ceràmica, un espai on es desenvoluparan, en línia, bona part de les activitats de la fira en format tradicional que se celebra anualment pels carrers d'Argentona i que enguany s'ha hagut de cancel·lar degut a la crisi sanitària de la Covid-19.

L'espai virtual de la fira s'ubicarà al web www.argilla.cat, que s'estrenarà el divendres 25 de setembre, i on s'hi trobaran gran nombre dels expositors que assisteixen anualment a la fira, amb la seva oferta ceràmica, així com material multimèdia en què es mostraran els diferents aspectes de l'ofici de ceramista: una cuita amb la tècnica del rakú,  demostracions de terrissa tradicional a càrrec del terrisser Josep Matés, una trepitjada de fang, a més d'una visita virtual al museu.

Es podrà assistir en directe, a través del canal de Facebook del Museu a la inauguració de l'exposició Recorreguts del ceramista català reconegut internacionalment Carles Vives, autor convidat a exposar al Museu del Càntir amb motiu de la fira d'enguany. Aquesta exposició es podrà visitar presencialment a la sala d'exposicions temporals del museu fins l'1 de novembre, tot i que també hi haurà una versió al web de la fira.

Les activitats de la fira virtual es difondran per les xarxes socials del museu: Facebook, Twitter, Youtube i Instagram durant tot el cap de setmana del 25, 26 i 27 de setembre. El web estarà disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès i es mantindrà obert durant tot l'any.

La iniciativa de impulsar una fira virtual ha estat motivada per la situació sanitària que viu el món arran de la Covid-19, però el Museu del Càntir d'Argentona, com a organitzador de l'esdeveniment, ho considera també una gran oportunitat per a fer créixer la fira i donar-li una dimensió més universal. L'esdeveniment compta amb el suport de l'Ajuntament d'Argentona, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i diverses empreses locals que des de fa anys que patrocinen l'esdeveniment.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800