Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 13.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Vols inscriure els teus fills i filles a algun Casal aquest estiu?
casal estiu
  • L'Ajuntament, en col·laboració amb la Xarxa d'AMPA's i el teixit associatiu, ha dissenyat una enquesta per conèixer les necessitats educatives i de lleure dels fills de les famílies del municipi durant l'estiu
  • La informació recollida servirà per coordinar una oferta adaptada a la situació de crisi sanitària

L'Ajuntament d'Argentona, amb el suport de la Xarxa AMPA's d'Argentona i el teixit associatiu, ha preparat una enquesta que vol recollir les necessitats i demandes educatives i de lleure durant l'estiu de les famílies amb fills i filles dels 3 als 17 anys.

Fins al dimecres 20 de maig, aquelles famílies interessades poden facilitar a través del qüestionari quin tipus de casal o campus, setmanes d'activitat o horari voldrien per als seus fills, a més d'altres necessititats.

Aquesta informació permetrà a l'Ajuntament i els agents implicats coordinar una oferta de Casals d'Estiu i activitats adaptada a les necessitats i ajustada a la situació excepcional en què ens trobem.


>> Trobareu l'enquesta al següent enllaç:

Enquesta Casals Estiu Argentona 2020

> REQUISITS MÍNIMS

El díficil context actual a causa de la crisi del coronavirus COVID-19 exigirà uns requisits mínims per a poder desenvolupar activitats de manera general. En el cas dels casals, hauran de ser flexibles i adaptats a les circumstàncies, amb mesures com prioritzar activitats a zones verdes, amb un risc baix de contagi, l'establiment de grups d'un màxim de 10 persones, o assegurar una distància mínima per a cada participant

També hauran de seguir les condicions que estableixi el calendari i fases de desconfinament segons el territori i els protocols de seguretat, higiene i desinfecció.

I com a premissa general, les activitats de lleure es podran dur a terme si es donen les condicions objectives des de l'àmbit de la salut pública i l'evolució de les dades epidemiològiques, garantint en tot moment la seguretat i protecció dels infants i adolescents, de les persones que en tenen cura, i de la resta de la ciutadania.

La previsió és que les activitats de lleure podran començar en la fase 3 de desconfinament, i es confia en què el territori es trobi a l'inici de l'estiu en un moment avançat del procés.

> Educació en el lleure

Les activitats d'educació en el lleure en les quals participen persones menors de 18 anys, són una eina educativa de primer ordre i una gran oportunitat per a que nens, nenes i adolescents gaudeixin d'un lleure de qualitat i amb transmissió de valors.

Els casals prenen un relleu especial en el context de la pandèmia per Covid19, amb la funció d'ajudar a assumir i processar emocionalment les conseqüències i implicacions de la crisi, recuperar la convivència presencial amb altres infants, fer aprenentatges específics d'autoprotecció i nous hàbits. En aquest sentit l'educació en el lleure de l'estiu del 2020 és especialment rellevant en la fase post-confinament per a la infància i l'adolescència.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800