Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 10.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Canvis al servei de recollida porta a porta al barri del Cros
Reciclatge
A partir de l'11 de gener, la regidoria de Medi Ambient i l'ARCA del Maresme implantaran lleugeres modificacions per millorar-ne la gestió i reduir molèsties als veïns

El model de recollida selectiva es va implantar al veïnat l'octubre de 2016. Després de tres anys des de la posada en funcionament, s'ha valorat la possibilitat d'introduir petits canvis, amb l'objectiu de millorar la gestió del servei i ajustar alguns contratemps que s'han detectat durant aquest temps. Després d'una reunió amb representants dels veïns i de les entitats del barri celebrada a finals del passat mes de setembre, s'ha acordat implantar les següents mesures:

D'una banda s'avançarà la recollida per part dels operaris a les deu del vespre i no a la matinada com s'ha fet fins ara, donat que el procés de manipulació i trasllat dels contenidors amb rodes que se situen davant de cada escala de veïns causa soroll i genera molèsties. És important que els veïns baixin la brossa entre les 8 i les 10 del vespre -.

També s'augmentarà la capacitat dels contenidors de recollida per evitar que algunes bosses de residus, especialment els dies  d'envasos, es deixin al terra perquè els contenidors estan plens. Així, es substituirà una de les dues unitats que es disposen a cada escala (de 240 litres de capacitat), per una de nova de 360 litres.
En paral•lel s'iniciarà una campanya de sensibilització i seguiment per tal de reduir els casos d'incivisme que es produeixen al veïnat, i que se centren principalment en la incorrecta separació dels residus.

Des de l'Ajuntament es demana a les veïnes i veïns la màxima col•laboració per tal de seguir impulsant un model que garanteix la gestió més eficient i sostenible dels residus municipals i que ha permès a Argentona situar-se com  el municipi de més de 10.000 habitants que més recicla de Catalunya.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800