Notícies
Publicat el 20.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
S'amplia l'Aula d'Estudi a l'Espai Jove del Cros
Deures
La regidoria de Joventut ofereix aquest servei d'acompanyament i suport a alumnes de cicle superior de primària de tot el municipi

La regidoria de Joventut d'Argentona disposa des de fa uns anys del servei d'Aula d'estudi al Casal de Joves d'Argentona. L'espai d'Aula d'Estudi ofereix un entorn de treball tranquil i amè perquè els i les joves del poble puguin fer deures i treballs. 

El projecte va créixer amb la entrada de les persones mentores, joves de segon curs de Batxillerat que faciliten hàbits d'estudi a estudiants de cursos inferiors amb la seva expertesa i coneixements. El benefici és bidireccional.  D'una banda, l'alumnat que hi assisteix obté un suport i unes rutines de treball per la seva millora acadèmica, i per part d'uns referents propers a ells. D'altra banda, els mentors i mentores experimenten, en les seves tasques de responsabilitat, reptes, vincles, empatia o maduresa emocional.

La regidoria de Joventut fa un pas més enllà. Un dels objectius a treballar amb l'adolescència és que el o la jove adquireixi uns hàbits que li permetin l'autonomia i una emancipació saludable. Dins d'aquestes, cal tenir molt present el factor acadèmic com a motor dels seu impuls personal.

La transició de l'escola a l'institut suposa un salt, tant a nivell social, com per l'exigència del rendiment acadèmic. I és aquí on la regidoria vol incidir preventiva i prèviament, encetant un nou projecte que presenta com a Aula d'Estudi de Primària i Secundària.

Es tracta d'un servei gratuït que s'obre al mateix Espai jove del Cros, de 17'15 a 19 hores, per a tot l'alumnat del Cicle Superior de Primària (de 10 a a 12 anys) d'Argentona que vulgui fer deures, estudiar, preparar exàmens, aclarir dubtes, adquirir i /o millorar hàbits i tècniques d'estudi i fer treballs.
La metodologia de treball ques e seguirà comptarà amb el suport de dos professionals de l'ensenyament que, a partir de les tasques dels participants, puguin millorar les competències dels mateixos: des d'aquells continguts purament de matèries a l'adquisició d'uns hàbits que optimitzin els seu rendiment. La planificació, l'entorn, el material, els ritmes de treball seran alguns dels aspectes en què s'incidirà.

Així es pretén també donar cobertura a una demanda ja existent al barri de Sant Miquel del Cros i que s'obre a tota la població. Aquest servei de suport vol ser un acompanyant i un suport per als alumnes en la seva preparació i salt a l'Institut, a l'educació secundària.

Horaris Aula Estudi:

  • Casal de Joves centre: De 16 a 17:30 hores
  • Espai Jove del Cros: de 16 a 17:15 hores. Cicle Superior de primària: de 17:15 a 19 hores.
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800