Notícies
Publicat el 09.10.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La Policia Local, amb més i millors recursos per fer front als robatoris a domicilis
Policia Local
D'octubre a gener la taxa d'aquest tipus de delictes augmenta, especialment en la franja de tarda-vespre quan es fa fosc i fins després de l'hora de sopar

Un any més, la Policia Local d’Argentona treballa  per donar resposta als robatoris amb força als domicilis, una activitat delicitiva que s'incrementa tradicionalment entre els mesos d'octubre a gener i que l'any passat va tenir un especial incidència a la regió, trencant la tendència a la baixa que s'havia registrat els anys anteriors.

Enguany el cos compta amb més i millors recursos destinats a aquesta tasca de prevenció: d'una banda el reforç d’efectius durant els torns de feina més sensibles de patir robatoris; els controls conjunts amb les policies locals veïnes. També la coordinació amb les unitats d’investigació del Cos de Mossos d’Esquadra, així com els nous sistemes de circuits tancats de televisió per a la lectura de matrícules. Un treball coordinat i que ha de permetre continuar millorant els resultats. L’increment del patrullatge i els darrers controls sorpressius efectuats aquestes darreres setmanes a punts sensibles del municipi han permès identificacions que han estat decisives per evitar robatoris.

Els lladres normalment pertanyen a bandes especialitzades en aquests tipus de robatoris. La franja horària més critica és a partir de quan es fa fosc i fins passada l'hora de sopar. No fan generalment ús de la violència i si resulten sorpresos pel propietari de l’habitatge, marxen sense més.

Col·laboració ciutadana

La Policia també fa una crida a la cooperació de les veïnes i veïnes. La col•laboració ciutadana resulta fonamental en aquest engranatge, mitjançant  les seves dues vessants: informar a la Policia Local trucant al telèfon: 93 7971313 davant  la presència de persones, vehicles o fets que li resultin sospitosos; i per l'altra la millora de les mesures d’autoprotecció al domicili.

Properament es distribuiran díptics amb consells de seguretat a la llar. A més, el diumenge 17 de novembre a les 12 del migdia s’oferirà una xerrada en el Saló de Pedra que abundarà sobre aquestes qüestions de seguretat als domicilis i per aclarir dubtes i recollir suggeriments dels veïns.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800