Notícies
Publicat el 27.09.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Valoració molt positiva de la Festa Major
festa major 2019
Prop de 130 persones participen a l'enquesta d'opinió impulsada des del departament de Cultura i Festes de l'Ajuntament

En les darreres setmanes la regidoria de Cultura i Festes va presentar a través dels canals de comunicació municipals una enquesta de valoració que ha rebut gairebé 130 respostes, en què es demanava als veïns i veïnes les seves impressions sobre la programació, les activitats, l’organització i d’altres qüestions relacionades amb la Festa Major. Una vegada s'han recollit i analitzat les dades obtingudes, cal remarcar que el voluntariat i l’organització de la festa han estat els aspectes millor valorats per la ciutadania. Per contra, l’aparcament i la seguretat, els que menys.

Pel que fa a les activitats permanents, les que han rebut millor puntuació han estat el Punt d’informació i la fira de gastronomia local i cervesa artesana Argentast, mentre que aquelles amb menys valoracions positives han estat la Garrinada i la Fira d’Artesania. En l'apartat d'espectacles i actes de festa, les propostes més destacades per les persones que han respost l'enquesta han estat els actes de foc, com els Correfocs, el castell de focs, la Nit Boja o la Repicatronada, activitats familiars com la Xeringada, la Festa de l'Escuma, el concert d'El pot Petit, i propostes musicals com els grups de versions que van actuar a les nits a la Plaça Nova.

En quant als espais, la impressió general dels participants a l'enquesta ha estat molt bona, en especial la Plaça Nova i la Plaça de l’Església. El programa en paper ha estat per la majoria la principal eina de informació per conèixer els actes de la Festa, però també un alt percentatge han assenyalat el web municipal. I és que durant la setmana de Festa Major, el portal municipal i la pàgina especial de Festa Major van rebre prop de 25.000 visites d’usuaris únics, que van consultar més de 80.000 pàgines relacionades amb la Festa Major de Sant Domingo.

Com a propostes de millora, diversos comentaris apunten a revisar l’entorn de la fira d’atraccions i alguns aspectes del fomat de la Garrinada. Revisar els horaris d’algunes activitats, l’aparcament o la seguretat, són d’altres àmbits en el que els participants al qüestionari han demanat dotar de més recursos. Com a nota global de la Festa Major, els enquestats la situen al voltant de 8 sobre 10.

La Festa Major en xifres

Una Festa Major suposa la gestió, coordinació i mobilització d'un gran nombre de recursos humans, materials i d'espais. Durant la darrera Festa Major, es van instal.lar més de 520 metres quadrats d'escenaris, es van col·locar i desmuntar més de 7.200 cadires. Pel que fa a la programació, es van programar 42 actes, espectacles i concerts, i més de 30 activitats de cultura popular i institucional. Pel que fa a la tipologia d'actes, 17 s'adreçaven a un públic familiar, 25 al públic adult i 30 es destinaven a tots els públics. Més de 400 persones van participar a la cursa popular i més d'un centenar a la pedalada popular.  I es van utilitzar més de 76 quilos de material pirotècnic.

Gairebé un centenar de persones, entre treballadors de l'Ajuntament i voluntaris van fer possible la Festa Major 2019, amb el suport d'una quinzena d'entitats i associacions i un total de 14 empreses externes que van complementar diversos dels serveis. 

Pel que fa a publicitat i marxandatge de la Festa, es van editar 5.500 programes, cartelleria, 250 barrets i 460 samarretes, a més de ventalls i altres articles promocionals.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica també s’ha fet un treball intern de valoració de la fira Argentast, iniciativa ja molt consolidada en el marc de la Festa Major. De les dades i xifres obtingudes, es destaca la participació de 37 estands, entre alimentació, cervesers de proximitat i fira d'artesania. En total es van servir més de 26.000 tastos i s’ha recollit una valoració en general molt positiva tant dels elaboradors com dels representants de la gastronomia local.

Com a propostes per a la propera edició es valora la possibilitat d’ampliar els dies de la fira, així com millores en la zona de taules i cadires, instal·lar alguna barrar de bar i reforçar la decoració i il•luminació. També es planteja la necessitat de millorar la qualitat i varietat de la zona d’artesans.

Podeu consultar un resum de l'enquesa de valoració ciutadana de la Festa Major al següent enllaç

resultats Enquesta Festa Major 2019

Annex valoracions activitats i programació

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800