Notícies
Publicat el 10.09.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple de setembre
ple setembre 2019
Llarga sessió de quatre hores en el retorn del calendari de sessions de l'Ajuntament d'Argentona

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal del mes de setembre, amb què es reprenia el calendari de sessions després de la pausa estiuenca. 

A l'inici, un dels punts destacats sobre els quals es va informar va ser l'aportació de 385.000 euros que ha d'aportar l'Ajuntament per les obres de reordenació i senyalització de la travessera urbana a la via B-502. El govern va explicar que s'ha signat un conveni amb la Diputació per arranjar les voreres i la creació d'un carril bici a la zona de la rotonda del Sant Crist. La Diputació es farà càrrec del projecte i la licitació i la despesa de les obres es repartiran entre les dues administracions, tenint en compte que l'Ajuntament es beneficiarà de la baixa de l'adjudicació de l'obra.

També es van aprovar i triar els membres del Consell escolar municipal. Des de l'oposició es va sol·licitar avançar en la modificació del reglament per tal d'assegurar una major representació política, educativa i social. L'ordre del dia va incorporar una modificació de crèdits per al Patronat del Museu del Càntir d'una mica més de 6.000 euros. També va tenir el suport del plenari la pròrroga del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament per l'ús i gestió de les borses de personal, i que suposa una opció àgil i efectiva per l'optimització de recursos.

Mocions

L'apartat de mocions es va iniciar amb una proposta del PSC per la celebració d'un ple especial per aprovar un programa municipal i un pla d'actuació. La regidora de Participació Ciutadana, Gina Sabadell, va detallar la voluntat de celebrar un procés de participació ciutadana que completi el pla d'actuació que presenti el govern i va apuntar un calendari provisional per poder presentar públicament el PAM definitiu el juny de l'any vinent. El grup socialista va aprofitar el debat per consultar si existeix un pacte de governabilitat d'Unitat amb alguna formació. El govern es va mostrar favorable a parlar amb tots els grups tot i que va reconèixer que no hi havia cap pacte en ferm amb cal altra formació en aquests moments. La proposta es va desestimar amb el vot en contra del govern i l'abstenció de Tots per Argentona i el regidor Fran Fragoso.

També el PSC va sol·licitar la creació d'una comissió per tal de cercar una solució al servei de lliurament de correu certificat al veïnat de Les Ginesteres, per tal de millorar la seguretat i l'eficiència en la correspondència. Des del govern es va informar de la posició oficial de Correus i de la intenció de seguir insistint en un millor servei per a la ciutadania. La moció va rebre el vot favorable de tot el plenari.

Junts per Catalunya va presentar una proposta per ordenar estèticament les naus industrials del municipi i soterrar les línies elèctriques de la riera, que finalment va retirar per tal de trobar un acord més ampli. I també va traslladar a una següent sessió la moció per la restitució dels elements patrimonials de Can Doro i Cal Guàrdia, amb l'objectiu de cercar un major consens polític. Abans de les mocions, el govern també va optar per retirar l'aprovació del pacte del temps per traslladar-lo a la següent sessió

El PSC va consultar en forma d'interpel·lació per l'acord signat amb Catalunya Ràdio per l'emissió dels butlletins informatius a Ràdio Argentona i va reclamar que aquest tipus d'assumptes es tractin al Consell de Mitjans. El govern va informar que la col·laboració no tindrà cap tipus de cost per l'ajuntament ni per l'emissora. Tots per Argentona va preguntar per la suspensió de la temporada de teatre, música i dansa per aquesta tardor-hivern. El govern va explicar que l'Ajuntament s'ha trobat amb la impossibilitat de comptar amb el romanent lliure de tresoreria i que ha obligat a replantejar la programació amb un format més econòmic.

També es van anunciar els nous vocals i membres de la Comissió del Patronat del Museu del Càntir.

El PSC va sol·licitar per urgència que s'apliqui amb efecte retroactiu, des del ple de constitució del nou consistori, les noves retribucions aprovades per al present mandat.

El torn de precs i preguntes va iniciar-se amb la intervenció de representants del col·lectiu de famílies nombroses, per reclamar més ajuts i bonificacions a l'Ajuntament pel que fa als impostos o en les taxes d'alguns serveis, i que va donar peu a la intervenció de diversos grups. Des del govern es va manifestar la voluntat de treballar en una revisió de les ordenances. En relació a aquesta qüestió, també es va abordar la situació del servei de les escoles bressol municipals i el número màxim d'hores que hi poden passar els alumnes.

El ple va finalitzar després de quatre hores, amb les aportacions i preguntes formulades per d'altres persones presents a la sala de plens.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800