Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
Memōria Histōrica
Monument a la memōria de les víctimes argentonines de la Guerra Civil i la repressiķ de la postguerra
L'escultura, obra de l'arquitecte Agāpit Borrās, s'inaugurarā el dissabte 27 d'octubre al migdia a la plaįa del Memorial Democrātic

El proper dissabte 27 d'octubre a les 12 del migdia, l'Ajuntament d'Argentona i la Comissiķ de la Memōria Histōrica inauguraran el Monument al Memorial Democrātic, obra de l'arquitecte Agāpit Borrās, i que vol homenatjar les víctimes de la guerra civil i les persones represaliades de la postguerra.

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, s'enceta amb el treball de recerca realitzat per la historiadora Margarida Colomer "Morts a Argentona, durant la Guerra Civil i la Postguerra". L'escultura s'instalˇlarā a la plaįa del Memorial Democrātic, que es troba al costat de l'escola Les Fonts.

El dia de la inauguraciķ, a la tarda i al Salķ de Pedra, també es durā a terme el Nomenament com a fill adoptiu d'Argentona, a títol pōstum, de Tārio Rubio, persona molt implicada i compromesa políticament i socialment amb Argentona. Aquest reconeixement es va aprovar en una sessiķ plenāria l'any 2017 perō l'acte es va haver d'ajornar pel delicat estat de salut de Rubio.

5a Setmana de la Memōria Histōrica

Amb aquests actes institucionals es clou la programaciķ de la 5a Setmana de la Memōria Histōrica que s'encetarā el dimecres 24 d'octubre precisament amb una conferčncia de Margarida Colomer i la presentaciķ de l'escultura del Memorial Democrātic per part d'Agāpit Borrās.

El divendres 26, a les 20:30 hores, La Sala d'Argentona acollirā l'espectacle Peirķ42, que recorda la figura de l'anarcosindicalista i cooperativista Joan Peirķ, afusellat l'any 1942.
DOCUMENTS RELACIONATS

Publicat el 18.10.2018
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter