Opinió Grups Municipals
Publicat el 21.03.2017
ICV - Vergonya, Espanya
  • Hi ha gran varietat de temes pels quals Espanya hauria de sentir vergonya. Aquí ens referim a la seva política d'acollida de refugiats. El Ple de febrer ha aprovat una moció de suport a la campanya Casa Nostra, Casa Vostra d'ajuda als desplaçats. Es tracta d'una campanya conjunta de tot Catalunya que organitza un gran concert musical al Sant Jordi el dia 11 de febrer i una manifestació el dia 18 a Barcelona, entre altres moltes activitats que es fan pertot el país.

    Recordem que a Argentona ens vam començar a mobilitzar pel maig de 2016, quan els mitjans de comunicació començaven a parlar dels camps de refugiats de Grècia. Amb el nom de “Vergonya, Europa” vàrem fer concentracions i petites xerrades tots els dimarts a la plaça Nova. La gran pancarta que l'ajuntament va penjar a la façana de la Sala ens recorda que la campanya continua. El 31 de gener vam poder comptar amb Anna Figueras, advocada i especialista en immigració i refugiats, que ens va aclarir molts dubtes sobre l'acolliment. El desembre havia vingut Ghassan Saliba, periodista libanès que ens va explicar el per què del conflicte sirià i de tota la nació àrab.

    No cal dir que el que volem és acollir refugiats. Malauradament, el govern de l'estat no hi té cap interès i desatén les peticions d'entitats i institucions que clamen per acollir-los.

    El ritme d'acolliment de l'estat espanyol és vergonyós. Només ha atès 400 de les 17.000 places de refugiat que li va assignar la UE fa un any. Davant d'això, només podem dir: “Vergonya, Espanya”, volem acollir!

    Recolzem la campanya Casa nostra, casa vostra perquè creiem que, amb la col•laboració d'ajuntaments i ongs, podem superar la negativa encoberta de l'estat i fer el que se suposa que hauria de fer un país civilitzat: ser responsable i acollir.

    Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800