Cultura i Festes
Teatre
El Florido Pensil (Nenes)

“Una mirada divertida, alliberadora, i contemporània sobre           l'absurda i il•lògica brutalitat d'un sistema educatiu.”

bannercompraentrades

Floridoagenda

El Florido Pensil (Nenes) és la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l'absurda i il•lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l'Espanya de la postguerra. L'escola és el reflex de la societat i de la seva ideologia dominant, i aquesta ideologia havia decidit posar al dia el més profund patriarcat medieval, i portar-lo a les seves últimes conseqüències.

La dona va ser el principal objectiu de l'empresa moralitzadora, ja que estava naturalment destinada al matrimoni i a les tasques domèstiques. La seva carrera professional havia de ser la de formar una família i tenir prole; en això, es posaven d’ acord pràcticament totes i tots: la mestra, el capellà, els pares, els moralistes, les cupletistes, les escriptores de novel•les roses i, fins i tot, les professores de gimnàstica, si m'apuren. En tots els escenaris de l'acció es veurà reflectit, de vegades a les clares, de vegades mitjançant retorçades marrades, que només existien dos tipus de dones: les decents i les altres.

CRÍTIQUES

"Als de vint anys aquestes historietes del passat els sona a conte llunyà, però no els importa no agafar tots els detalls de la ironia del text d'Andrés Sopeña perquè gaudeixen igual que els seus pares i avis amb el magnífic treball del quintet d'actrius" Teatralnet, Juan Carlos Olivares (Time Out).

“Aquesta obra té l’èxit assegurat. Per començar, molta gent que va veure la versió del Florido Pensil de nens voldrà veure com han tractat el tema quan es parla de l'escola de nenes.” Nota 8 sobre 10, Elia Tabuenca d'EspectáculosBCN.

“Quan totes cinc fan de "nenes" en estat pur —mai més ben dit— l'estructura de la trama circula del passat al present i del present al passat.” Andreu Sotorra a Recomana.cat.

MEDIA I WEB

Roda de Premsa

Video

fitxa artística

Adaptació teatral: Kike Díaz de Rada

Versió catalana: Guillem-Jordi Graells

Direcció: Fernando Bernués / Mireia Gabilondo

Repartiment: Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès, Mireia Portas, Isabel Rocatti

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
Divendres
14
octubre
2016
21h
Lloc La Sala d'Argentona
Adreça Plaça Nova
Hora 21 h
Durada 1h 30 minuts
Organitza Ajuntament d'Argentona
Preu 21€ (taquilla) 16€ (anticipada) 12,50€ (abonament, mínim 3 espectacles)
Tipus d'acte Teatre
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800