Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Pāgines
Āmbits d'intervenciķ de la Policia Local

Els diferents āmbits d'intervenciķ de la Policia Local d'Argentona sķn els següents:

Policia assistencial


Un 80% dels serveis que presta un/a policia sķn de tipus assistencial, ja sigui informaciķ ciutadana, relacionada amb la protecciķ dels menors, víctimes de delictes i maltractaments, participaciķ en la prevenciķ, protecciķ civil i urgčncies socials o mčdiques.


Seguretat ciutadana i judicial


Els i les agents de proximitat tenen una presčncia activa als principals nuclis, mitjanįant la patrulla preventiva i un contacte permanent amb veīns, veīnes i comerciants per fer servei de mediaciķ de conflictes, informar i intervenir en auxili del ciutadā o ciutadana que ho requereixi. Algunes altres funcions tenen relaciķ amb actes judicials (precintes, desnonaments, arrest domiciliari), atestats de trānsit (delictes contra la seguretat del trānsit, accidents), diligčncies de prevenciķ (investigaciķ, recepciķ de denúncies, tramitacions) i informes judicials (antecedents, béns, conducta).


Mobilitat i trānsit


Ordenaciķ, regulaciķ i seguretat del trānsit, així com vetlla pel compliment de la normativa. Se socorren accidents, s´analitzen situacions per reduir l'accidentalitat, s´efectuen campanyes de control d'alcoholčmies, velocitat i sorolls, es retiren vehicles que puguin suposar un impediment per la seguretat, es destinen agents a la regulaciķ del trānsit en hores d´entrada i sortida dels centres educatius i s'estableixen els dispositius necessaris en tots els esdeveniments socials, culturals o esportius. També es desenvolupen activitats d'educaciķ viāria.


Policia administrativa


Vetllar pel respecte a les lleis, reglaments, ordenances i bans municipals, que en molts casos regulen activitats per a millorar la convivčncia ciutadana. Es gestionen també trāmits administratius com certificats de vida, autoritzacions per sortir a l´estranger o  baixes de vehicles en un temps māxim de 48 hores sempre que siguin competčncia exclusiva del Cos de Policia.


Medi ambient


La Constituciķ recull en el seu article 45 el dret de totes les persones a gaudir d'un medi ambient adequat, obligant als poders públics a vetllar per la utilitzaciķ racional de tots els recursos naturals amb la finalitat de protegir i millorar la qualitat de vida i defensar i restaurar el medi natural. La creaciķ de la unitat de medi ambient ha estat un dels primers objectius de la Policia Local a l'hora de prioritzar la creaciķ de nous serveis.


T'ha estat útil aquesta informaciķ?  Sí  No