Notícies
Publicat el 02.08.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Tret de sortida a la Festa Major d'Argentona
El programa compta amb actes tradicionals, activitats populars, espectacles i concerts per a tots els públics
Quim Capdevila i Joan Chaves - Festa Major 2024

Tot a punt per donar el tret de sortida a la Festa Major d'Argentona 2024. Així ho han explicat el regidor de cultura Quim Capdevila i el regidor de cultura Joan Chaves, en una entrevista a Ràdio Argentona.

Una de les novetats és que el programa de Festa Major s'avança un dia, divendres 2 d'agost, i també ho fa el pregó que oferirà l'actor Joan Pera des del balcó de la Casa Puig i Cadalfach. A banda de la tradicional repicada de campanes i coetada i la cercavila de nans, destaca l'espectacle 'La niña bonita' d'en Peyu, el concert de Koko-Jean & The Tonics i la sessió de música de l'argentoní DJ AKSIS. Malgrat l'avançament, el programa també ha inclòs dues propostes per ahir, dijous 1 d'agost: el concert de Carola Ortiz & Àlex Guitart Duo a la Capella del Viver d'Argentona i l'acte central del Correllengua.

El circuit d'orientació s'avança i es reubica al dissabte 3 d'agost en una jornada en què destaca l'espectacle '100% Màgia' d'Enric Magoo, la cercavila de gegants i nans i la tradicional dormida. Enguany, per primera vegada, l'Associació de Veïns del barri del Molí organitzen un sopar popular de Festa Major que servirà per agafar forces al correfoc dels diables i 'La nit Boja'.

El diumenge 4 d'agost arrencarà amb els actes tradicionals de la 74a Festa del Càntir. Un any més, Ràdio Argentona us oferirà en directe l'Ofici en honor a Sant Domingo, el Vot de Poble, la benedicció de les aigües i dels càntirs de l'any i la gran aixecada de càntirs. La tarda seguirà amb propostes teatrals, concerts i La Garrinada donarà el tret de sortida amb la Tarda Underground. Cap al vespre, els Senyors de Burriac ens acompanyaran a veure el Castell de Focs a ritme dels 'Always Drinking Marching Band'. A la Plaça Nova, ball amb l'Orquestra Selvatana i a Cal Guardià, Lia Sampai ens presenta el seu disc 'Un Delta fràgil'. El punt final al dia més intens el posarà 'The Chanclettes' amb "un espectacle esquizofrènic". Per la seva banda, Garrinada donarà el tret de sortida amb el nou espectacle de Queralt Lahoz, la música jamaicana dels 'Boom Boom Fighters & Cookah P', Nerve Agent i DJ Trapella.

El dilluns 5 d'agost començarà amb la 44a cursa popular (5k) i, cap a les 13h, la Cia. Express ens portarà el seu espectacle de circ 'Inkògnit'. La tarda infantil anirà a càrrec del concert per a públic familiar d''El Pony Menut', previ al sopar popular amb porc a l'ast de la Garrinada abans dels concerts, 'Les que faltaband', 'La Ludwig Band', el grup lleidetà Sexenni i la DJ Anna Gispert.

Del dimarts 6 d'agost destaquen la 25a Pedalada, la repicatronada, la tirada de bitlles catalanes, l'espectacle 'Carrilló' de la cia La Tal, el 5è Aplec de sardanes dels Amics del Ball i el concert amb Magalí Saré i Manel Fortià a Cal Guardià. Paral·lelament, el plat fort de La Garrinada seran les actuacions del premianenc enMatu, Zetak i la música pop de Julieta.

La Festa Major també recupera l'espai d'ArgentonTast, a l'avinguda Puig i Cadafalch, per complementar l'oferta gastronòmica. Entre les activitats permanents destaca la 7a Batalla Major, l'exposició fotogràfica del GFA, la Fira d'atraccions i la campanya de donació de sang del dia 3 d'agost.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800