Per primera vegada, Argentona acollirà un espectacle de la companyia The Chanclettes. Serà el proper diumenge 4 d'agost a les 00:00 h a Cal Guardià, en el marc de la Festa Major de Sant Domingo. La discomòbil de The Chanclettes és un proposta que barreja humor, música i una gran dosi de participació del públic.
Tete Portavella, director de la companyia, en una entrevista a Ràdio Argentona, ha destacat que és la primera vegada que actuen en el nostre municipi: "A Argentona encara som verges, fa 30 anys que donem voltes però aquí encara no havíem vingut mai", explica Portavella.
Amb una trajectòria de tres dècades, les Chanclettes han portat el seu humor a molts escenaris: "Som néts dels trincaires, som molt cubaneros", afegeix el director.
La discomòbil de The Chanclettes combinarà elements teatrals, músicals i audiovisuals: "Barregem la tradició amb l'actualitat. És un espectacle esquizofrènic, va saltant d'estils, generacions i to", comenta Portavella.
L'actuació tindrà una durada de tres hores i començarà a les 00:00 h. "Ja és una hora per al públic adult, però sempre fem una progressió, comencem més ‘blancs’ i acabem més ‘morats’", assegura el director. Malgrat el repte físic que suposa actuar tantes hores, l'energia del públic serà clau. "Fem moltes coses participatives, coreografies, fem pujar a la gent a l'escenari. Però no ho explicaré tot...".
Un dels moments més esperats serà la intervenció de la "megapubilla", descrita per en Portavella com "la nostra Núria Feliu", una personatge divertit que "farà gaudir el públic amb els seus 140 kg d'humor", afegeix el director.
Portavella recomana al públic que vingui amb calçat còmode perquè serà impossible no ballar. "Heu de venir preparats per gaudir l'espectacle al màxim", conclou.
Trenta anys de trajectòria
The Chanclettes, que està formada per Tete Portavella, Xavi Palomino i Rosa Corral, es va fundar l'any 1994 a Barcelona. En aquests trenta anys, han participat a programes de televisió com La columna de Júlia Otero i Abierto al anochecer de Jordi González. El seu treball ha rebut el reconeixement dels premis Aplaudiment Sebastià Gasch (2000) i l'Aste Nagusia de Bilbao (2004).