Notícies
Publicat el 29.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Argentast aposta per la gastronomia local i de proximitat
Un 90% dels restaurants i pastisseries participants són argentonins
Argentast 2018

La Festa Major d'Argentona es prepara per acollir l'edició 2024 de l'Argentast apostant per la seva essència com a fira gastronòmica local i de proximitat: un 90% dels restaurants i pastisseries participants són argentonins. A més, la fira recupera la seva ubicació original a l'avinguda Puig i Cadafalch.

Segons Maria Mercè Juan, regidora de Promoció Econòmica, aquesta serà la primera vegada des del 2019 que l'Argentast se celebra en gran format, després d'una edició reduïda l'any 2022, que va coincidir amb la celebració del festival Sense Portes.

L'Argentast tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 d'agost de les 19:00 h de la tarda fins les 00:00 h de la nit. La regidora ha destacat que l'Argentast se centra en la gastronomia local, amb la participació de restauradors i pastissers del poble. Excepte un participant, que resideix a Argentona però té el seu negoci fora, tots els establiments són locals.

A més, a diferència d'altres edicions, en què la cervesa tenia un paper destacat, ara s'ha optat per posar l'accent en els vins de la DO Alella, una denominació d'origen a la qual pertany Argentona. Així, els assistents podran gaudir de vins blancs i escumosos d'aquesta DO, a més de rebre informació sobre els productes vinícoles de la comarca.

Una altra novetat és la desaparició dels tradicionals tiquets per a les degustacions. Aquest any, el pagament es realitzarà directament a cada establiment, ja sigui amb targeta, mòbil o moneda. Cada restaurador i pastisser fixarà els seus preus, oferint una varietat de plats que inclouen des de carn, sushi i entrepans fins a pastissos.

L'edició 2024 de l'Argentast també comptarà amb la col·laboració de la Fundació Maresme, que donarà suport a la neteja de l'esdeveniment, promovent així un esdeveniment més inclusiu.

 ARGENTAST 2024 

Restaurants i pastisseriesVins DO Alella
Frankfurt GamberruAlta Alella GX del Celler Alta Alella
Mireia Rovira CateringAlta Alella PB del Celler Alta Alella
Pizzeria PeperoniAus Pet-Nat Rosé del Celler de les Aus
Restaurant AtahualpaBouquet d'Alella Blanc del Celler Bouquet d'Alella
Pastisseria RoserEscumós Pansa blanca, Muscat i Chardonay del Celler Masia Can Roda
SukaldeForanell Coupatge del Celler Quim Batlle
Kwandee Thai FoodMarfil Clàssic del Celler Marfil
Bon AppetitOrígens Rosat de la Masia Coll de Canyet
La Nova FondaPansa blanca del Celler Can Matons
NakashitaSO Pansa blanca, Muscat i Chardonay del Celler Masia Can Roda
Xirà del Celler Testuan
    ^



    AJUNTAMENT D'ARGENTONA

    c/ Gran, 59
    08310 Argentona
    Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800