Notícies
Publicat el 19.12.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Aigües d'Argentona vol acabar amb la morositat en els rebuts de l'aigua
En sis mesos, s'ha reduït en un 40 % el deute acumulat des de l'any 2019
Deute rebuts de l'aigua

Entre 2019 i el 31 de juliol de 2023, es van registrar 1.420 rebuts de l'aigua impagats, generant un deute de 188.314,71 euros amb Aigües d'Argentona. Això va situar la reducció de la morositat com una prioritat per al nou equip de govern municipal. Ara, els esforços han tingut un impacte notable: en tan sols sis mesos, el deute s'ha reduït en un 40%, baixant a 116.454 euros, i s'han regularitzat 370 factures pendents de pagament.

Sergi Blanco, regidor i president de la companyia d'Aigües d'Argentona, va dir en el ple municipal que es va celebrar ahir:  “des del primer moment hi estem actuant, ens vam trobar amb una sèrie d'instruccions, que dataven del 2019, de no lluitar contra la morositat. Hi estem treballant i des del Consell d'Administració, estem aprovant talls d'aigua cada mes".

Blanco ha destacat que l'objectiu no és interrompre el servei, sinó buscar solucions negociades amb els titulars dels comptes morosos. Aquest enfocament ha facilitat que s'hagi pogut reduir no només el deute en 72.000 euros, sinó també el deute que es genera trimestralment. El regidor també ha explicat que en els casos de vulnerabilitat econòmica, la companyia no procedeix amb el tall del subministrament.

A banda de la qüestió dels impagaments, també s'estan posant esforços en la lluita contra el frau. Per a Blanco “no hi haurà aturador perquè ens preocupa molt el frau, no només pel greuge comparatiu amb la resta de la ciutadania, sinó també perquè estem en fase de preemergència per sequera".

En aquest context de preemergència per sequera, amb una limitació de consum de 210 litres per persona i dia, el president d'Aigües d'Argentona també va informar que en la tramesa del proper rebut, la ciutadania rebrà un díptic informatiu amb recomanacions per a la reducció del consum d'aigua.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800