
Ràdio Argentona
Plaça de l'Esglèsia, 4
(Casa Gòtica)
08310 – Argentona
La vinya de Can Pallerolas, a Argentona (setembre de 2024), és una de les finques que formen part de la DO Alella
El sommelier Enric Espinosa serà l'encarregat de conduir l'Enotast d'aquest diumenge, 8 de juny, al Saló de Pedra de l'Antic Ajuntament d'Argentona. La sessió proposa descobrir dues Panses Blanques de la DO Alella, acompanyades de tapes creatives elaborades pel restaurant argentoní 9 Odon.
L'activitat, organitzada per l'Ajuntament d'Argentona i el Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, vol apropar la cultura del vi al públic general i connectar-la amb la gastronomia local. Els participants tastaran els vins “Les Aus Tallarol” i “Orígens blanc”, de la Masia Coll de Canyet, maridats amb dues propostes gastronòmiques: una tapa de bastons d'albergínia amb formatge de cabra, pernil ibèric i mel de canya, i una altra d'hummus amb llagostins a l'allet.
L'Enric Espinosa destaca que "parlar del nostre vi i del nostre territori sempre és un plaer" i que aquest tipus de tastos ajuden a “perdre la por a parlar de vi” i a “descobrir varietats i sabors nous de manera amena i oberta”. Segons explica, hi ha un interès creixent per la DO Alella entre el públic jove i cada cop més gent s'anima a explorar aquest àmbit.
La sessió començarà a les 12 h, té un cost de 8 € i està pensada tant per a persones expertes com per a qui s'hi apropa per primer cop. El tast inclourà consells pràctics per identificar gustos i olors, triar vins als restaurants i conèixer millor les característiques de la Pansa Blanca, la varietat autòctona de la DO Alella.