Notícies
Publicat el 26.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
AMPLIACIÓ: La Carme, el referent discret que ho va donar tot pel bàsquet
Diferents veus recorden la figura de Carme Famades i la seva petjada en el món del bàsquet i a la vila d'Argentona

"Essencialment era una bona persona", així ha definit avui Montse Capdevila, alcaldessa d'Argentona, a Carme Famadas. Famadas va morir ahir a l'edat de vuitanta anys arran del càncer que patia.

Precisament aquesta tarda el Centre Parroquial li havia de retre un homenatge, coincidint amb el 110è aniversari de l'entitat. L'acte havia de suposar l'estrena dels nous taulells de bàsquet al pati del Centre. "El temporal Glòria va fer malbé les cistelles i, des d'aquell moment la Carme ens havia anat insistit en què en tornéssim a col·locar de noves", explica Pep Alsina, coordinador del Centre Parroquial.

Finalment l'homenatge es manté per avui a les vuit del vespre, tot i que tindrà un format més senzill. Una de les persones que oficiarà l'acte serà l'exdirector de Ràdio Argentona, el periodista esportiu Xavier Lorente. "Famadas ha estat un referent per al bàsquet català i espanyol, una pionera reconeguda i coneguda per tothom dins el món d'aquest esport", assegura.

La discreció i el respecte són dos dels adjectius que més coincideixen a definir Carme Famadas. La Fàtima Gallemí, membre de l'Escola de Bàsquet del CBA, recorda com cada estiu convidaven a Famadas a mostrar els seus trofeus a la canalla i a explicar-los com els havia aconseguit. "No li agradava donar-se importància, el que més ressaltava és la importància del joc d'equip". També des del CBA, Joan Burgués, president de l'entitat, assegura que el seu exemple ha inspirat diverses generacions.

L'adeu de Famadas arriba quan encara no fa un any que va rebre la medalla d'or de la vila, acompanyada del llegendari equip del CIC. Així i tot, Joan Garachana, regidor d'esports, avança que el Consell Municipal d'Esports ja treballa per idear un reconeixement personal per a qui ha estat una de les argentonines més internacionals de la història local.

El comiat a Carme Famadas tindrà lloc dissabte, 27 de juliol, a les 16 h a l'esglesia de Sant Julià, d'Argentona. 

 NOTÍCIES RELACIONADES Mor Carme Famadas, pionera del bàsquet femení 

Les jugadores del CIC recullen la Medalla d'Honor de la Vila

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800