Notícies
Publicat el 26.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Mor Carme Famadas, pionera del bàsquet femení
Avui s'havia de realitzar un acte d'homenatge a la jugadora de bàsquet més estimada d'Argentona
adeu carme

No ha pogut ser. La Carme no estarà present al seu acte d'homenatge que s'havia de celebrar avui a la pista de bàsquet del Centre Parroquial, organitzat per l'entitat, amics i família. De fet, a hores d'ara Ràdio Argentona no ha pogut confirmar si l'acte es manté o es posposa. En qualsevol cas, la mort de Carme Famadas ha impactat amb força a Argentona on era una persona molt estimada. Recentment, havia rebut la medalla d'honor de la vila al costat de les seves companyes del llegendari equip del CIC.

Una vida lligada al bàsquet

Carme Famadas va començar a jugar a bàsquet a Argentona, al col·legi Immaculada Concepció amb la germana Plácida. «Vull que feu esport», els va dir. La temporada 64/65, a Argentona van aconseguir l'ascens a la categoria d'or estatal, però la seva plaça, a causa dels problemes econòmics, se la va quedar el CD Mataró, amb qui va competir durant més d'una dècada.

El 1972, amb el Mataró, va trencar l'hegemonia del CREFF Madrid. Tres lligues consecutives d'un equip liderat per Carme Famadas, escollida millor jugadora de la competició. L'equip femení de la capital del Maresme va jugar unes temporades més a l'elit, però al final per motius econòmics va haver de renunciar-hi. El CD Mataró de bàsquet va desaparèixer i es va crear el CB Mataró, que força anys després també va plegar. Ara i des de fa anys a la capital del Maresme hi ha la Unió Esportiva Mataró, una unió dels diferents clubs de bàsquet de la ciutat.

Famadas va continuar fent el que més li agradava, a Vilassar i Argentona, fins que va decidir retirar-se. A més de triomfar amb el CD Mataró, va ser internacional més de 20 cops amb la selecció espanyola. L'argentonina va ser una de les primeres estrelles del bàsquet femení.

Argentona la va reconèixer amb la medalla d'honor

El 17 de març de l'any passat, Carme Famadas i la resta d'integrants del CIC d'Argentona van rebre la medalla d'Honor de la Vila acompanyades de família, amics, veïns d'Argentona i personalitats del món del bàsquet local.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800