Notícies
Publicat el 27.06.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Ajuntament vol promoure habitatge cooperatiu a Can Serra de Lladó
El projecte preveu la construcció d'una vintena d'habitatges en sòl públic
Can Serra de Lladó

Imatge d'arxiu.

L'Ajuntament d'Argentona està treballant per posar a disposició de la cooperativa Sostre Cívic un terreny situat a Can Serra Lladó amb l'objectiu de desenvolupar la primera promoció d'habitatges cooperatius al municipi. La particularitat del projecte és que el terreny és de propietat municipal, l'edifici serà de propietat col·lectiva i l'accés als habitatges es farà mitjançant un dret d’ús, evitant així l'especulació immobiliària.

El projecte preveu la construcció d'una vintena d'habitatges. El regidor d'Urbanisme, Xavier Collet, ha explicat que l'Ajuntament "ha començat les converses perquè ho gestioni la cooperativa Sostre Cívic" seguint el model d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús. Aquest model, que representa una alternativa no especulativa, es basa en la gestió col·lectiva dels immobles. La tinença dels habitatges recaurà en la cooperativa, mentre que els socis i sòcies, podrien tenir el dret d'ús durant 75 anys. Això permetrà garantir l'accés a habitatges a preus assequibles.

Els habitatges es construiran en sòl públic, cedint el dret de superfície a la cooperativa perquè aquesta pugui dur a terme la promoció i gestió dels immobles. A diferència dels habitatges de propietat municipal que es van construir a Argentona l'any 2000 i que es van acabar venent, aquest nou projecte assegurarà que el sòl es mantingui com a propietat municipal i que els habitatges es gestionin de manera col·lectiva a llarg termini.

Per donar a conèixer aquest model d'habitatge cooperatiu, el divendres 28 de juny a les 19 h se celebrarà una xerrada al vestíbul de La Sala. S'hi exposarà com funciona i també s'inaugurarà una exposició itinerant sobre cohabitatge, cedida per l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB). Aquesta exposició romandrà oberta fins al 14 de juliol, amb horaris de visita els dimecres, dijous i divendres de 17 h a 20 h, els dissabtes d'11 h a 13 h i de 18 h a 20 h, i els diumenges d'11 h a 13 h. Al setembre, hi ha programades més sessions introductòries al cohabitatge.

Xerrada habitatge cooperatiu

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800