Els formularis
 
Inscripcions a les sessions introductòries d'habitatge cooperatiu

Dimarts 17 de setembre i dijous 3 d'octubre, l'Ajuntament d'Argentona amb el suport de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme, realitzarà unes sessions introductòries a l'habitatge cooperatiu. Si vols rebre més informació i participar en les sessions explicatives d'aquest model, omple el formulari que hi ha a continuació. 

*
*Data de naixement ( - - )
*
*
*
Cliqueu per veure l'ajuda *

He llegit i accepto la política de privacitat.


 L'habitatge cooperatiu a Argentona

L'alta demanda d'habitatge a Catalunya, sobretot a preus assequibles, i la baixa oferta han fet que en els últims anys diferents Ajuntaments hagin apostat per altres models amb l'objectiu de crear més pisos, més barats, més sostenibles i més accessibles a la ciutadania.

Divendres 28 de juny a les 19 h s'ha celebrat una xerrada al vestíbul de La Sala on s'ha explicat el funcionament de l'habitatge cooperatiu i s'ha inaugurat l'exposició itinerant sobre cohabitatge cedida per l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB). Aquesta ha restat oberta fins al 14 de juliol, els dimecres, dijous i divendres de 17 h a 20 h, dissabte d'11 h a 13 h i de 18 h a 20 h, i diumenges d'11 h a 13 h. 

El cohabitatge ofereix pisos més flexibles, eficients, democràtics i participatius i és una molt bona opció per optar a un habitatge a un preu molt més raonable. El tret diferencial del cohabitatge respecte al model tradicional comença ja en la creació del projecte, el qual està impulsat per les sòcies de la cooperativa i garanteix una organització democràtica, participativa i transparent.

L'habitatge cooperatiu en cessió d'ús o cohabitatge, és una fórmula molt estesa al nord d'Europa i que ara s'instal·la a Catalunya com una opció avantatjosa. A Barcelona es va fer realitat el 2018 amb la finalització de l'edifici La Borda, als terrenys de Can Batlló (al barri de la Bordeta). Ara, en total, hi ha 19 projectes de cohabitatge, tant acabats com en construcció. Altres municipis com Palamós, Cardedeu, Lleida i Valls també estan apostant per aquest model. L'Ajuntament d'Argentona també està treballant per posar a disposició de la Cooperativa Sostre Cívic un terreny a Can Serra Lladó per fer-hi la primera promoció. El terreny és de propietat municipal, l'edifici és de propietat col·lectiva i l'accés a l'habitatge es fa a través d'un dret d’ús, fets que eviten l'especulació.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800