Notícies
Publicat el 12.06.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La restauració de la pedrera de La Feu no implica un canvi de titularitat del terreny
La Generalitat es farà càrrec de la rehabilitació de l'espai
Titularitat pedrera de La Feu

Fa unes setmanes, la Generalitat de Catalunya va anunciar que es faria càrrec de la restauració de la pedrera de La Feu. L'espai afectat ocupa tres parcel·les. Dues són privades i, l'altra, és un camí de titularitat municipal.

Recordem que l'activitat extractiva de la pedrera va finalitzar l'any 2011. L'empresa que havia estat explotant la Feu estava obligada, un cop acabada l'activitat, a restaurar l'indret. Però es va declarar en concurs de creditors i, per tant, no va arribar mai a rehabilitar l'entorn. L'any 2013 la Generalitat va assumir la responsabilitat subsidiària d'aquesta restauració que, tot just fa unes setmanes, va anunciar que començaria l'any 2025.

En relació a aquest anunci, i en declaracions a Ràdio Argentona, el president de l'entitat argentonina Natura, Oriol Bassa, apuntava que "en el planejament municipal d'Argentona deia que un cop acabada la pedrera aquesta activitat passava a ser pública" i això, afegeix, permetria incorporar l'indret al patrimoni del Parc Serralada Litoral o que en tingués la custòdia, en el cas que l'espai fos municipal.

Però el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat ha aclarit que la restauració d'una activitat extractiva abandonada no comporta un canvi en la propietat del terreny. A més, segons la Generalitat, no hi ha cap actuació en marxa per tal que, un cop acabada la restauració, els terrenys on es troba l'antiga pedrera de La Feu, passin a ser de titularitat municipal.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800