Notícies
Publicat el 22.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La Nit dels Museus, ple a vessar
L'argentonina Carola Ortiz hi va presentar el seu darrer disc 'Cantareras'
Carola Ortiz, Nit dels Museus 2024

Carola Ortiz en un moment de la xerrada al Museu del Càntir

La Nit dels Museus, que es va celebrar dissabte al Museu del Càntir d'Argentona, va comptar amb la xerrada, i posterior concert, de l'argentonina Carola Ortiz. La sala d'actes es va quedar petita per a totes les persones que van voler escoltar en directe la presentació del seu darrer disc "Cantareras", dedicat a les dones que s'encarregaven de transportar l'aigua amb cànters. 

Però aquest no va ser l'únic acte d'un cap de setmana de portes obertes en motiu del Dia Internacional dels Museus (dissabte 19 de maig). Més de dues-centes persones van gaudir de les activitats, com la visita gratuïta de totes les exposicions, des de la col·lecció temporal de Laura Roca fins a la mostra permanent i l'exposició "Transversalitats en ceràmica contemporània".

La commemoració va acabar diumenge amb la celebració de tres actes encadenats. En primer lloc, la inauguració de la remodelació de la planta baixa del Museu, on s'hi ha instal·lat una pantalla de projecció i un plafó explicatiu del procés de refredament de l'aigua en els càntirs. A l'espai, també s'hi pot llegir un poema del poeta argentoní Josep Lladó, dedicat al càntir. Tot seguit, hi va haver una visita guiada i, finalment, es va presentar el cartell del Festival Internacional de ceràmica 2024, obra del dissenyador Javier Mariscal.

El director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, fa una valoració de la jornada per a l'informatiu de Ràdio Argentona.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800