Notícies
Publicat el 13.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Ràdio Argentona prepara un programa especial pel Dia Mundial de la Fibromiàlgia
Serà el dijous 16 de maig
Programa especial sobre la fibromiàlgia

En motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i Síndromes de la Sensibilització Central (12 de maig), el magazín TikTak de Ràdio Argentona dedicarà el matí del dijous a parlar de la fibromiàlgia. El programa especial, conduït per Miquel Carabaño, comptarà amb la participació de la fisioterapeuta de l'ABS Argentona, Sara Martínez, especialitzada en neuroeducació del dolor i exercici terapèutic, i amb Edu Sogués, fisioterapeuta especialitzat en aquateràpia. A banda, també hi intervindran cinc persones afectades. 

Es calcula que a Espanya, la fibromiàlgia afecta un 2,4 % de la població adulta, i nou de cada deu, són dones. La fibromiàlgia és una malaltia crònica que causa fatiga i dolor a tot el cos. Tot i no tenir cura, hi ha tractaments que en poden alleugerir els símptomes. Precisament, el programa especial de Ràdio Argentona tractarà sobre l'abordatge de la malaltia amb la neuroeducació del dolor. Per a Ricard Jorge, psicòleg referent de l’Àrea Bàsica de Salut d'Argentona i coordinador la jornada, l'exercici terapèutic és clau en el tractament del dolor crònic.

Després del programa de Ràdio Argentona, les activitats de sensibilització i divulgació continuaran al Saló de Pedra amb una conferència sobre els beneficis de l'exercici terapèutic per a persones amb dolor persistent. La jornada es tancarà amb  una  caminada de dos quilòmetres fins el barri de la Pujada.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800