Notícies
Publicat el 07.02.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La tradició es manté: per Dijous Gras, botifarra d'ou i llardons menjaràs
La xarcuteria Can Valls no falla a la cita per presentar una nova varietat de botifarra d'ou
Laia Valls amb les novetats d'enguany

Aquest Dijous 8 de febrer és Dijous Llarder i es dona el tret de sortida al carnestoltes, que acaba el Dimecres de Cendra amb el tradicional enterrament de la sardina. Són unes dates en què la gastronomia té un paper protagonista. El Dijous Gras és tradició menjar botifarra d'ou, truita i coca de llardons. 

Per aquest motiu, les xarcuteries i carnisseries de la vila ja fa dies que estan a ple rendiment. A Can Valls, tot i que la botifarra d'ou la venen tot l'any, ja fa alguns dies que ofereixen totes les seves varietats com són la de patata i ceba, la de ceba caramel·litzada, la de calçots amb romesco o el seu famós farcit de Carnestoltes. 

Però la més sol·licitada per la seva clientela és la de carxofa, premiada l'any 2022 amb la Menció del Jurat a la botifarra d'ou artesana singular, en el 7è concurs de Botifarra d'ou Artesana. Enguany, però, Valls explica que no s'ha presentat al concurs “perquè aquest any ha vingut molt d'hora i no hem tingut temps”, tot i que no descarta presentar-se l'any vinent. 

La responsable de la xarcuteria, Laia Valls, ens ha avançat que la novetat d'enguany és la d'ou amb sobrassada. Ha afirmat que "la fem amb productes de quilòmetre zero i d'elaboració pròpia, sense additius ni conservants". Els llardons és un altre dels productes tradicionals i que tampoc hi poden faltar a les taules d'aquest dia. Aquest és un altre dels productes que els clients de Can Valls esperen, amb delit, poder degustar.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800