Notícies
Publicat el 21.12.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'L'esquerra queda coixa al Ple, però no al poble'
La CUP renuncia a presentar candidatura a les eleccions municipals del 2023
cup argentona

La CUP d'Argentona no presentarà candidatura a les eleccions municipals del 2023. Després que la formació decidís sortir d'Unitat per intentar bastir un projecte municipal propi, ahir al vespre l'assemblea local va emetre un comunicat en què explicava que "hem entrat en un període de reflexió i autocrítica per començar a recuperar la sobirania i el poder popular des de baix", i amb aquesta voluntat "hem decidit de no presentar la nostra candidatura a les eleccions municipals del 2023". 

CUP Argentona va presentar-se per primer cop a les eleccions municipals el 2011, amb Eudald Calvo al capdavant, i van aconseguir un regidor. El 2015 va incrementar exponencialment els suport i va aconseguir passar a ser la segona força municipal, per darrera de Tots per Argentona, amb quatre regidors. Aquell resultat va permetre als cupaires liderar el govern, en coalició amb Esquerra, PSC i ICV.

El 2019, en un context molt marcat per la celebració de l'1 d'octubre i el procés, la CUP va optar per fer un "acte de generositat"  i entrar a formar part del projecte d'Unitat. "Vam posar tots els esforços, la il·lusió i les ganes per construir aquest espai nou, que es va bastir sobre una base programàtica elaborada col·lectivament, coincident amb els nostres postulats ideològics". Però el projecte no ha acabat de quallar i la CUP va anunciar la seva sortida d'Unitat el passat mes de març

Laura Gállego, membre de l'assemblea de la CUP i regidora al govern d'Unitat, ha admès en una entrevista a Ràdio Argentona que amb la decisió del partit "les esquerres queden coixes dins del Ple, però no queden coixes dins el poble". En aquest sentit, els cupaires asseguren que tornen a centrar-se en la política de base i a treballar en altres àmbits socials diversos. 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800