Notícies
Publicat el 28.03.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Unitat es desmembra
ERC i la CUP comuniquen a l'assemblea que es presentaran en solitari a les eleccions municipals del 2023
cup erc

Esquerra Republicana i la CUP han decidit concórrer amb les seves sigles a les eleccions municipals del 2023. Les dues formacions ho van comunicar divendres passat a l'assemblea d'Unitat, formació en la qual participen i que actualment governa l'Ajuntament d'Argentona.

En un comunicat, els republicans expliquen que els motius de la seva decisió passen per la necessitat d'oferir proposta pròpia. En declaracions a Ràdio Argentona, la presidenta d'ERC Argentona, Mariona Pasqual, ha revelat que l'anunci no va sorprendre l'àssemblea, però es va rebre amb decepció. 

Per la seva banda, els cupaires reconeixen que el mandat ha estat molt complicat i ha fet reduir la il·lusió en el projecte. Segons Guillem Saleta, portaveu de la CUP, "ens sentirem més còmodes anant sols (...) El fet de ser tan plurals, amb ideologies i maneres de fer tan diferents, ha fet que, de vegades, ens costés trobar el nostre lloc dins d'Unitat". 

Amb aquesta decisió, Unitat, que es va presentar en el seu dia com a projecte polític aglutinador de la majoria de formacions sobiranistes, es desmembra. Només Comuns manté la voluntat de continuar donant vida al partit al costat dels ciutadans que en formen part a títol individual. Des de Comuns, Àngel Puig, president de l'assemblea d'Unitat, considera que el projecte continua essent vàlid i que, a més, mantindrà el nom d'Unitat. 

Malgrat l'anunci de republicans i cupaires, totes les formacions que integren Unitat asseguren que l'acció de govern no es veurà afectada. 

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800