Ajuntament d'Argentona

SEMPRE - Servei municipal de promoció econòmica

Notícies
Nova edició del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola 2022/23

Enguany hi participen alumnes dels quatre centres de primària de la vila

Aquesta setmana, la regidora de Promoció Econòmica, Anna Sánchez, i l'Ana Alonso, tècnica de l'àrea, van presentar el projecte CUEME als alumnes i professors de les escoles. En aquesta edició 2022-2023 hi prenen part totes les escoles d'Argentona: l'Escola Sant Miquel del Cros, Bernat Riudemeia, Les Fonts i l'Escola d'Argentona. 

El projecte permetrà als alumnes de la vila endinsar-se en el món de la gestió empresarial; durant el curs l'alumnat de cicle avançat (5è i 6è) crearà i gestionarà una cooperativa escolar amb el suport de l'escola, l'administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat. Enguany es crearan un total de cinc cooperatives al municipi.

Totes i tots hauran de posar-se d'acord per fundar la cooperativa i coordinar-se entre ells: escolliran els càrrecs i els departaments on treballaran, concretaran l'aportació de capital que fara cadascú per poder comprar els materials necessaris i dissenyaran una sèrie de productes per, finalment, fabricar-los i poder vendre'ls al mercat setmanal on recolliran els fruits de l'esforç de tot el curs. Una part dels diners que es recaptin anirà destinat a una entitat sense ànim de lucre, i amb la resta realitzaran una activitat grupal. 

Es tracta d'una iniciativa que es desenvolupa de forma lúdica i creativa a través d'una metodologia de treball per projectes que permet desenvolupar diferents competències de manera transversal; llengües, matemàtiques, art, autonomia, treball en equip i responsabilitat són algunes de les competències que aniran treballant durant tot el curs.

Durant la presentació, l'Anna Sanchez i l'Ana Alonso, van fer un repàs als passos que hauran de fer durant tot el curs i les col.laboracions de professionals externs a l'escola que tindran per informar d'aspectes concrets. En els propers dies els alumnes hauran de triar el model d'empresa que volen crear per poder-li anar donant forma i decidir els serveis o productes que oferiran.

Foto

Informació publicada el 14 de novembre de 2022

AJUNTAMENT D'ARGENTONA | SERVEI MUNICIPAL DE PROMOCIÓ ECONÓMICA (SEMPRE)
c/ Gran, 59, 2n pis
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00
URL: www.argentona.cat

Amb la col·laboració de: