NotÝcies
Publicat el 17.03.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
MercŔ Rubio: 'Molts professors han fet vaga els tres dies, ha estat excepcional'
La directora de l'Institut d'Argentona considera insuficients les mesures anunciades per Cambray
pancarta riudemeia

Aquest dijous acaben els tres primers dies de vaga convocats pels sindicats de l'ensenyament públic. Als centres educatius argentonins el seguiment de la vaga ha estat desigual. 

A l'Institut d'Argentona, un 70% dels docents van fer vaga el primer dia de convocatòria. Aquesta xifra va disminuir fins al 40% el dimecres i fins al 35% aquest dijous. Mercè Rubio, directora del centre, es mostra "molt satisfeta del clam col·lectiu del professorat" i remarca que "molts docents han fet vaga els tres dies". Diu que la convocatòria ha estat "excepcional" i que cada vegada senten més el suport de les famílies: "l'esforç d'explicar els motius pels quals es fa vaga, que no és només una qüestió de calendari, està fent efecte". 

Els sindicats educatius han convocat cinc dies de vaga durant aquest mes de març, tres dels quals eren aquesta setmana. Aquest dijous, a l'Escola Argentona ha fet vaga un 40% de la plantilla i a l'Escola Les Fonts el 6%. A l'Escola Sant Miquel del Cros, on els professors només s'adherien avui a la vaga, han decidit fer-la quatre dels dotze docents del centre. 

La vaga ja comença a tenir efectes i el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, va anunciar ahir que feia marxa enrere en la introducció del nou currículum. Tot i això, aquesta concessió és vista amb recel per part dels docents, que la consideren insuficient. Mercè Rubio diu que aquestes mesures no són senzilles d'aplicar i es pregunta: "què vol dir, que estarem consensuant els currículums durant un any? Que els retiraran i després ens els tornaran a plantificar?". A més, Rubio denuncia que no s'ha parlat gaire dels reforços de professorat ni de les ràtios. "La dotació econòmica pels centres sempre és la mateixa, però tots sabem com estan pujant les factures de llum i gas", conclou. 

Mercè Rubio, directora de l'Institut d'Argentona: 

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800