Notícies
Publicat el 15.03.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Seguiment desigual de la vaga d'educació als centres argentonins
A l'Institut d'Argentona han fet vaga un 70% dels docents
bernat de riudemeia

Avui comencen els tres dies de vaga dels cinc que hi ha convocats aquest mes de març per part dels sindicats de l'ensenyament públic. A Argentona, de moment, el seguiment als centres educatius és desigual.

A l'Escola Bernat de Riudemeia un 60% dels professors fan vaga, mentre que a l’Escola Argentona només en fa un 10% dels docents i a l'Escola Les Fonts un 25%. A l'Escola Sant Miquel del Cros els docents només s'adhereixen a la vaga el dijous i, per tant, avui el seguiment és nul. Pel que fa a l'Institut d'Argentona, es preveia que un 50% del professorat s'adherís a la vaga, però aquest matí s'han trobat que un 70% dels docents no ha anat a l'institut.

Mercè Rubio, directora de l'Institut d'Argentona, explica que a primera hora han hagut de sortir amb l'alumnat al pati per a poder-se reorganitzar. Tot i que "la previsió és que demà hi hagi més professorat", afegeix que tampoc no ho saben segur. La directora també s'ha mostrat "contenta" del seguiment a la vaga: "els que estem treballant els hem de fer costat i fer sonar aquesta vaga tan excepcional per tants motius", diu. 

Quins motius empenyen la vaga?

Els docents reclamen una inversió de, com a mínim el 6% del PIB en educació, tal com indica la Llei d'Educació de Catalunya. Actualment només s'hi inverteix un 3,6% del PIB. El professorat també demana una baixada de les ràtios a tots els nivells i l'augment de la plantilla per a l'atenció personalitzada de l'alumnat. Així mateix, exigeixen una reversió de les condicions laborals retallades, com el retorn a l'horari lectiu anterior al 2010. A l'Institut d'Argentona, per exemple, la recuperació d'aquest horari per professor suposaria tenir quatre docents més

La vaga de cinc dies convocada pels sindicats d'educació també contempla l'oferta pública de places de Formació Professional: reclamen una oferta "suficient i proporcionada" i l'equiparació de tot el professorat d'FP. També demanen més recursos per l'educació inclusiva, la retirada del nou currículum —que diuen que "no assegura la inclusió i la igualtat"— i l'estabilització del personal interí. Després de la polèmica per l'anunci de l'avançament del curs escolar al 5 de setembre, els docents també demanen poder consensuar el calendari escolar

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800