Notícies
Publicat el 16.06.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Can Coca del Molí es preservarà
Patrimoni de la Generalitat ha obligat a declarar el conjunt Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)
moli

Can Coca del Molí podria convertir-se en un restaurant. Aquesta és la proposta que els propietaris han posat sobre la taula, després que la decisió de la Generalitat de dotar de protecció el conjunt els obligui a conservar l'edifici. El regidor de cultura i patrimoni, Àngel Puig, explica que el govern d'Unitat veu la proposta amb bons ulls.

Si el projecte aconsegueix llum verda d'urbanisme els promotors podran desenvolupar per fi una obra que va quedar estroncada a finals de 2019 quan els treballs d'anivellament de la zona van deixar al descobert les restes íntegres del molí. La troballa va comportar l'elaboració d'un estudi arqueològic i la intervenció de Patrimoni de la Generalitat, que va acabar concloent que el conjunt mereixia ser catalogat com a bé cultural d'interès local (BECIL).

Però la protecció sobtada del conjunt va afectar les aspiracions dels promotors que van decidir presentar un contenciós contra l'Ajuntament en considerar vulnerats els seus drets. Ara el regidor de cultura i Patrimoni, considera que el litigi quedarà en no res, ja que el no projecte que han presentat els promotors contempla pràcticament el mateix nombre d'habitatges que la primera versió.

El molí de Can Coca el va fer construir el propietari de l'indret, Pau Janer i Calopa, entre el 1818 i el1820. El constructor va ser Isidre Torner, mestre de cases i forner de rajoles d'Argentona. El molí només va funcionar uns 50 anys i va patir diverses reformes. Una d'aquestes reformes va soterrar l'estructura de les moles que l'inici de les obres van deixar al descobert a finals de 2019.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800