Notícies
Publicat el 13.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Unes obres deixen al descobert el molí de Can Coca
moli_visita_13novembre
L'administració ha de determinar quin grau de protecció atorga a la troballa

La promoció d'habitatges prevista a la zona de Can Coca del molí ha sofert un entrebanc. Els treballs d'anivellament de la zona han deixat al descobert les restes íntegres del molí. La troballa comporta la necessitat d'un estudi arqueològic que determini la importància de les restes i si l'administració ha de conservar-les o no. Aquest matí una comitiva formada pels actuals propietaris, membres del consistori, entre els quals l'alcalde, Eudald Calvo, el regidor de Cultura, Àngel Puig, tècnics municipals, i dos tècnics de la Generalitat, han visitat la zona. 

El molí de Can Coca el va fer construir el propietari de l'indret, Pau Janer i Calopa, entre el 1818 i el1820. El constructor va ser Isidre Torner, mestre de cases i forner de rajoles d'Argentona. El molí només va funcionar uns 50 anys i va patir diverses reformes. Una d'aquestes reformes va soterrar l'estructura de les moles que ara les obres han deixat al descobert.

Després de la visita d'aquest matí els arqueòlegs de la Generalitat hauran de determinar el nivell de protecció que mereix la troballa. Per tant, quina afectació té a la construcció d'habitatges que s'hi ha de fer. Aquesta decisió pot marcar l'obertura d'un conflicte entre administració i propietaris, ja que aquests van adquirir el solar amb les garanties que els elements històrics que hi havia s'havien de documentar però, en cap cas, protegir. Per tant, depenent de l'informe arqueològic, s'haurà de negociar un canvi en la planificació de la promoció d'habitatges.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800