Notícies
Publicat el 30.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La sequera arriba a les fonts d'Argentona
Només ragen dues fonts de les 21 restaurades pel Grup de Fonts d'Argentona
Font de la Puput d'Argentona

La sequera extrema està causant un impacte devastador en les fonts d'Argentona. De les 21 fonts que han estat restaurades pel Grup de Fonts d'Argentona, només dues segueixen rajant una mica d'aigua, una situació que no s'havia vist des de l'any 1982, segons Pep Padrós, president de l'entitat.

El Grup de les Fonts, conscient de la gravetat de la situació, va aprofitar la darrera ruta familiar del mes de novembre per conscienciar a la trentena de participants sobre la importància de preservar l'aigua, "encara que només sigui un petit toll ja que forma part de l'ecosistema".

D'altra banda, Padrós també ha advertit que en els pous i mines, ara sense aigua, "s'hi poden crear bosses de monòxid de carboni, conegudes com la guilla, que són invisibles i poden arribar a ser letals"

Malgrat que la majoria de fonts estan inactives, el Grup continua amb les seves tasques de manteniment i millora. Actualment, s'estan duent a terme treballs de restauració a la font de la Puput.

El Grup de les Fonts ha iniciat una campanya de recollida de donatius en diversos comerços d'Argentona. Aquesta iniciativa busca adquirir eines i materials necessaris per mantenir viu l'esperit i la importància de les fonts a la comunitat, tot destacant la seva rellevància cultural i ambiental en aquests temps de crisi hídrica.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800