Notícies
Publicat el 28.06.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Així es distribueixen les regidories
Hi ha àrees noves, algunes s'uneixen i altres es divideixen, i també hi ha regidories amb canvis de denominació
regidories
Últims canvis en el repartiment de regidories de l'Ajuntament d'Argentona. Finalment, el regidor d'Ara Argentona, Bernat Calvo, assumirà la regidoria de Patrimoni. Aquesta era la intenció inicial del govern, però no es van acabar de lligar tots els tràmits fins ahir mateix. A més, Maria Mercè Juan, de Tots per Argentona, també dirigirà Serveis Econòmics, com estava previst en un inici. 

  • Montse Capdevila: Administració General, Mitjans de Comunicació, Recursos Humans i Seguretat
  • Xevi Collet: Urbanisme, Obra Pública, Espai Públic, Serveis, Habitatge i Cohesió
  • Joan Martín Garachana: Esports, Educació i Joventut
  • Maria Mercè Juan: Serveis Econòmics, Participació i Transparència, Promoció Econòmica, Cooperació i Tercer Sector, i Societat Digital i Noves Tecnologies
  • Quim Capdevila: Cultura i Festes
  • Mariona Pasqual: Medi Ambient i Acció Climàtica, Benestar Animal, Salut, i Igualtat, Feminismes i LGTBI
  • Montse Cervantes: Festes Tradicionals, Acció Social, Gent Gran, i Mobilitat, Transport i Aparcament
  • Bernat Calvo: Patrimoni

Aquesta és, finalment, la distribució de les regidories. Respecte al mandat anterior, hi ha una nova àrea –Societat Digital i Noves Tecnologies- que dirigirà Maria Mercè Juan, i una altra que es divideix, Festes i Festes Tradicionals. També n'hi ha altres que canvien de nom, com Mobilitat, que passa a anomenar-se Mobilitat, Transport i Aparcament "per donar la importància que correspon per la necessitat que tenim", segons afirma l'alcaldessa, Montse Capdevila. Afegeix que l'objectiu és "crear un mapa" de l'aparcament de la vila. Altres canvis en les denominacions de les regidories els trobem en Igualtat, Feminismes i LGTBI. En aquest cas, Feminismes perd la "s" final i passa a ser singular. També canvia Cooperació que incorpora Tercer Sector, i Medi Ambient, on s'afegeix Acció Climàtica. Capdevila admet, aquest últim, és un dels acords de govern amb ERC. La regidoria que no apareix és Comunicació amb la intenció de fusionar-la amb Mitjans de Comunicació perquè ambdós equips treballin conjuntament. I finalment tampoc s'ha creat la regidoria de Compromís amb el País perquè, segons Capdevila, és una tasca transversal que implica totes les àrees, i que treballarà Maria Mercè Juan.

D'altra banda, d'Avancem Junts, Montse Cervantes dirigirà diverses regidories però Sergi Blanco no té delegada cap. Tot i això, l'alcaldessa assegura que està col·laborant en diverses accions amb el govern, una d'elles la Companyia d'Aigües. I és que les delegacions a regidors de l'oposició és una fórmula que el govern va trobar per encomanar tasques a persones concretes. Tot i això, l'alcaldessa admet que no tanquen la porta a ampliar el govern.

Per últim, també s'han acordat les tinences d'Alcaldia. El primer Tinent d'Alcalde és Xevi Collet, el segon Joan Martín Garachana, la tercera Maria Mercè Juan i la quarta Tinença d'Alcaldia és per la regidora d'ERC, Mariona Pasqual.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800