Notícies
Publicat el 27.10.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Gina Sabadell: 'Hem de paralitzar l'ajuntament'
La manca d'un interventor provoca que el consistori no pugui pagar factures
gina sabadell

Fa un mes que l'Ajuntament d'Argentona s'ha quedat sense interventora. L'actual es troba de baixa mèdica i la llei no permet habilitar cap altre treballador del consistori per assumir les seves funcions. L'alcaldessa, Gina Sabadell, ha detallat a Ràdio Argentona que, aquest buit, provoca que s'hagi de "paralitzar l'ajuntament" fins a trobar una solució. L'alcaldessa és contundent: "És tan greu, que afecta el dia a dia, et paralitza completament, et deixa sense marge de maniobra per a qualsevol cosa que puguem necessitar".

I és que sense la figura de la interventora, que és l'encarregada de fiscalitzar els moviments econòmics abans de realitzar-se, "no podem aprovar factures" i, per tant, "ara no es pot fer qualsevol tipus de despesa". Sabadell explica que ja s'ha cancel·lat una formació prevista per al mes de novembre i que les subvencions també queden aturades. D'altra banda, afirma que "salvarem les nòmines del personal pels pèls".

 'Un camí sense sortida' per una 'llei poc realista'  El consistori es troba "en un camí sense sortida" per una "llei poc realista". Per substituir la interventora, una de les opcions és que aquesta plaça l'ocupi un 'acumulat', persones que "venen una part de la seva jornada als ajuntaments". Però el nombre de persones habilitades per a oferir aquest servei "és insuficient per donar cobertura a tots els municipis" i, per tant, la recerca no ha tingut èxit.

Una altra opció és que un altre treballador del mateix ajuntament cobreixi aquesta baixa. Però la llei només permet que ho faci un treballador de la mateixa categoria laboral i a Argentona no hi ha aquesta figura. Paral·lelament, l'Ajuntament ha iniciat un procés de selecció propi, però "per molt que correm, més d'un mes no te'l treu ningú" i, per tant, aquest nou treballador s'incorporaria, com a molt aviat, al desembre.

L'alcaldessa assegura que han "regirat cel i terra" i que "no hi ha solució", com a mínim, fins a mitjan novembre, quan hi podria haver una nova borsa d'acumulats.

Entrevista a Gina Sabadell, alcaldessa d'Argentona:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800