Notícies
Publicat el 17.06.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona i Altsasu agermanats pel cant i la solidaritat
Una cinquantena de músics i cantaires han estat acollits per famílies argentonines durant aquest cap de setmana que ha estat farcit d'actes de tota mena
Argentona Altsasu

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a la vila les jornades de solidaritat "Argentona i Altsasu cantem junts per la llibertat" organitzat per diverses persones i entitats argentonines. Dissabte a la tarda una expedició de més d'una cinquantena de persones vingudes d'Altsasu, van baixar de l'autocar per posar el fil musical a la cercavila que juntament amb els Gegants d'Argentona va transcórrer pels carrers de la població. L'alcalde, Eudald Calvo, els va donar la benvinguda en català i euskera, poc abans que el Saló de Pedra s'omplís de gom a gom perquè tingués lloc la conferència "Llei Mordassa i les seves repercussions" amb el catedràtic de Dret Penal, Joan Queralt, juntament amb Núria Tarrés, mare de l'encausat i exiliat, Adrià Carrasco, així com la videoconferència amb Edurne Goikotxea, mare d'una de les condemnades pel Cas Altsasu. A continuació, va tenir lloc el sopar col·laboratiu amb aportacions culinàries de tots els comensals, l'actuació del cantautor Fermín Balentzia i finalment un espectacle pensat per l'ocasió a càrrec de Diables d'Argentona. L'endemà i com cada diumenge, va tenir lloc les "Músiques per la llibertat" però amb la particularitat que s'hi van unir els cantaires d'Altsasu que conjuntament van interpretar cançons en català i euskera. Finalment, va tenir lloc el dinar de germanor, un intercanvi d'obsequis entre les dues poblacions i les fotografies de grup just abans del comiat.

Un dels organitzadors, Julià Carbonell, ha fet un balanç excel·lent de la jornada perquè, segons ha dit, ha superat l'objectiu d'ajuntar-se per cantar i ha nascut un fort sentiment comú. En aquest sentit, Carbonell ha explicat que "hem viscut una experiència increïble on hem retallat tota distància entre ambdues poblacions". D'altra banda, també ha volgut transmetre l'agraïment expressat per les persones convidades i ha afirmat que van quedar impressionades pel treball cooperatiu de l'organització, per la solidaritat de les famílies d'acollida, per la implicació de les entitats i en definitiva, per la intensitat emotiva bolcada en cada acte. Finalment, Carbonell ha assegurat que ara es començarà a treballar per fer possible l'agermanament oficial i per organitzar una sortida a Altsasu.

Podeu veure un recull fotogràfic de la jornada al Facebook de Ràdio Argentona.

Entrevista a un dels organitzadors de l'acte, Julià Carbonell:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800