Notícies
Publicat el 06.05.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Els més menuts Fem Dansa
Fem Dansa
Els alumnes de primer i segon de primària de totes les escoles d'Argentona han ballat aquest matí a la Plaça Nova en l'acte que tanca les XXVI Jornades de Dansa

Aquest matí els alumnes de primer i segon de primària de totes les escoles d'Argentona han participat activament a les XXVI Jornades de Dansa de la vila. Uns 250 nens i nenes han ballat a la Plaça Nova en l'acte que tancava les jornades d'enguany. La dinamitzadora d'aquesta activitat, la Laida Tanco, ha recordat que aquest projecte el va iniciar Joan Serra fa 30 anys a Barcelona amb l'objectiu de "donar recursos als mestres per treballar el llenguatge de la dansa a les escoles". Tanco ha explicat que proposen coreografies a les escoles, "els mestres ho ensenyen al llarg del curs" i avui ho posen tots en comú i així "ballen els mestres i els infants".

El regidor d'educació i cultura, Àngel Puig, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa perquè "ajuda a la part pedagògica, potencia la participació i genera acompanyament a l'estudi". Puig també ha destacat que la dansa a l'escola, igual que els projectes musicals, "trenca dinàmiques recurrents del dia a dia".

Núria Quadrada, espectadora de luxe

La mestra i professora de danses popular, Núria Quadrada, que recentment ha rebut la Creu de Sant Jordi, ha estat una de les espectadores d'aquest Fem Dansa. S'ha mostrat emocionada perquè es duguin a terme activitats d'aquest tipus amb els més menuts. Quadrada ha dit a Ràdio Argentona que s'ha "d'intentar que això sigui una cosa vital i normal" perquè "ho hem perdut". La recent Creu de Sant Jordi ha assegurat que "el nen el moviment i el gest el té i amb els anys li diem que s'assegui i es quedi quiet". Quadrada ha afegit que amb activitats com aquesta l'infant "es retroba" perquè "amb aquesta edat encara les vergonyes no hi són del tot". Per últim, la mestra de danses populars ha animat els professors i professores a què ballin més, ja que "me n'adono que no ballen i, si els mestres no ballen, els nens no ballen".

Podeu veure imatges del Fem Dansa d'aquest matí a les xarxes socials de Ràdio Argentona.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800