
Ràdio Argentona
Plaça de l'Esglèsia, 4
(Casa Gòtica)
08310 – Argentona
Ràdio Argentona ha estrenat, avui, una nova secció dedicada a la salut i el benestar de la mà de Míriam Miras, tècnica en farmàcia amb 18 anys d'experiència, especialista en suplementació integrativa, postgraduada en microbiota i experta en al·lèrgies, intoleràncies i nutrició.
En aquesta primera entrega, hem abordat un tema que ens afecta més del que pensem: menjar per emocions. Per què de vegades recorrem al menjar quan estem estressats, tristos o ansiosos? Com podem diferenciar la gana emocional de la física? Quina influència tenen el nostre intestí i el cervell en aquesta relació?
Durant la conversa, la Míriam també ens ha parlat de dos neurotransmissors clau en la nostra alimentació i estat d'ànim: la serotonina i la dopamina. Aquestes hormones juguen un paper essencial en la sensació de benestar i plaer, afectant les nostres ganes de menjar i fins i tot la tria d'aliments. Un dèficit d'aquestes substàncies pot portar-nos a buscar opcions poc saludables, fent que el menjar es converteixi en un refugi emocional.
A més, hem compartit estratègies i consells pràctics per gestionar millor aquestes situacions, evitant que les emocions dictin les nostres decisions alimentàries. Si vols descobrir més sobre aquest tema i aprendre a cuidar-te des d'una perspectiva integral, no et perdis aquest nou espai mensual que t'ofereix el TikTak de Ràdio Argentona.