Notícies
Publicat el 17.02.2025
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El Racó d'en Binu celebra cinquanta-cinc anys
El restaurant de la plaça Nova commemora l'aniversari amb un menú especial
Argentona Racó d'en Binu

El Racó d'en Binu d'Argentona celebra el 55è aniversari i ho fa amb un menú especial que es podrà degustar fins diumenge 23 de febrer. Els fundadors del restaurant, Francesc Fortí i Francina Suriñach, han mantingut la seva aposta per l'alta cuina francesa en la creació d'aquest àpat commemoratiu, una fidelitat a la seva filosofia que els ha distingit al llarg dels anys.

En Francesc Fortí, en una entrevista a Ràdio Argentona explica que, a causa de la pandèmia, no van poder celebrar els cinquanta anys com volien, però que, de fet, des d'aleshores han estat els millors anys del restaurant. Gràcies a un article al portal especialitzat "El Comidista" i a l'interès generat pel documental "Binu, història de dues estrelles", el restaurant ha recuperat l'esplendor d'altres temps.

Els plats principals del menú d'aniversari són llagosta amb múrgoles i filet Strogonoff, i de postres, suflé gelat de taronja i una coca de pasta de full amb fruites del Maresme, una mostra de la connexió del restaurant amb els productes de proximitat.

La història del restaurant és també una història de conviccions. Fundat el 1970, El Racó d'en Binu va ser el primer establiment fora de Barcelona a aconseguir dues estrelles Michelin, un reconeixement que Fortí i Suriñach van rebutjar.

Mantenir-se al marge de les modes i de les exigències de la indústria ha estat una aposta arriscada, però també una declaració de principis. El Racó d'en Binu no és només un restaurant, és també la materialització d'una filosofia gastronòmica.

^
Logo Ràdio Argentona
Ràdio Argentona
Plaça de l'Esglèsia, 4
(Casa Gòtica)
08310 – Argentona