Notícies
Publicat el 22.10.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La Tardor Literària tanca el cicle amb 'La Terra dura', d'Anna Punsoda
L'escriptora retorna als paisatges de la seva infantesa als Plans de Sió per reflexionar sobre la reconciliació amb el passat i el territori

En el marc de la XXIVa edició de la Tardor Literària, l'escriptora Anna Punsoda presentarà la seva novel·la 'La terra dura' en una sessió dedicada a la seva obra. El llibre és una obra que narra el seu retorn als orígens a la Segarra, a través d'un dietari mensual. Punsoda reflexiona sobre la seva relació amb aquesta terra, que sempre ha sentit com un "refugi". En l'obra, que ha escrit en poc més d'un any i mig, l'autora descriu la seva tornada amb la seva família i la compra d'una casa per establir-s'hi, buscant reconciliar-se amb el passat i donar visibilitat a la comarca, sovint ignorada literàriament.

La novel·la, que combina la recerca històrica amb vivències personals i converses amb els veïns, també destaca el contrast entre la gent de sempre i les noves comunitats d'Ucraïna i del Senegal que s'han instal·lat a la zona. Punsoda explora així la transformació social i cultural d'un lloc arrelat a la història, però obert al canvi. L'última sessió de la Tardor Literària d'aquest dimecres a la tarda (19 h) a la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel, promet una reflexió profunda sobre la identitat i la llibertat personal.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800