Notícies
Publicat el 10.10.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Com trencar els estigmes en salut mental?
Avui, 10 d'octubre, és el Dia Mundial de la Salut Mental

Avui, 10 d'octubre, se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, una data impulsada per l'Organització Mundial de la Salut per sensibilitzar sobre la importància de la salut mental a tot el món. A Argentona, l'Ita salut mental és un punt de referència en l'atenció a adolescents amb trastorns mentals.

L'Ita salut mental compta actualment amb 51 joves hospitalitzats i 35 en tractament a consultes externes, tots ells d'entre 14 i 18 anys. El centre ofereix un tractament especialitzat a través de dues unitats diferenciades: la Unitat de Salut Mental de l'Adolescent, que aborda trastorns mentals generals, i la Unitat de Trastorns del Neurodesenvolupament, que tracta afeccions com l'autisme i el TDAH.

'Trencar l'estigma que sofreixen les persones amb problemes de salut mental' d'Ita salut mental

En el marc d'aquest Dia Mundial, el programa TikTak de Ràdio Argentona ha entrevistat la psicòloga de l'Ita salut mental, Maria Gauna, que ha explicat com ajudar una persona que se sent estigmatitzada per tenir un problema de salut mental. 

A escala global, el Dia Mundial de la Salut Mental d'aquest any posa l'èmfasi en la importància del lloc de treball com un espai clau per a la prevenció i promoció del benestar emocional. 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800