Notícies
Publicat el 09.10.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Ivan Bustos impulsa el primer Club de Bàsquet en cadira de rodes del Maresme
L'equip està adscrit a la UE Mataró i al Club FEM i entrenen els dijous al Pavelló Josep Mora

L'argentoní Ivan Bustos ha estat un dels impulsors per crear el primer equip de bàsquet amb cadira de rodes. N'és un autèntic exemple de superació i passió per l'esport després que un accident l'any 2018 li va causar una lesió medul·lar. Tot i els pronòstics inicials, no només ha aconseguit recuperar la mobilitat, sinó que ha descobert el bàsquet en cadira de rodes gràcies al Club Roser de Barcelona i als entrenaments amb el FC Barcelona. El seu interès per aquest esport ha anat 'in crescendo' fins a tal punt d'emprendre una iniciativa inèdita a la comarca.

En una entrevista a Ràdio Argentona, reconeix que va iniciar converses amb les regidories d'esports de Vilassar de Mar i Argentona, però que aquestes no van prosperar satisfactòriament. Després de més converses i superar feixucs tràmits administratius, s'ha pogut crear un equip adscrit a la Unió Esportiva Mataró i al Club FEM (entitat esportiva vinculada a la Fundació Maresme i adreçada a persones amb diversitat funcional intel·lectual i paràlisi cerebral). Entrenen tots els dijous al Pavelló Josep Mora i esperen, amb il·lusió, que més persones es puguin sumar al projecte.

Aquesta temporada, l'Ivan Bustos haurà de defensar fins a tres samarretes dels seus equips de bàsquet en cadira de rodes. El 18 de novembre començarà a Lliga Nacional amb el Futbol Club Barcelona Cadira de Rodes i que el portarà a desplaçar-se fins a Castelló, Girona, Elx i València. També competirà a Lliga catalana amb el Granollers i disputarà el torneig de 3x3 a Mataró. 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800