Notícies
Publicat el 08.10.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
RODA POLÍTICA: Entrevista amb Mariona Pasqual (ERC)
L'Ajuntament paga nou mil euros mensuals per mantenir el darrer grup de gossos decomissats

Els incompliments en la normativa de tinença d'animals i les plagues són dos dels principals maldecaps de l'àrea de Medi Ambient. Ho ha explicat la regidora de l'àrea, Mariona Pasqual, a la primera entrevista de la roda política sobre el ple de setembre. El ple va aprovar, per unanimitat, la sanció de més de quinze mil euros al propietari de sis gossos potencialment perillosos. Pasqual recorda que aquests animals han d'estar xipats, censats i s'han de passejar lligats i amb morrió. A més, el seu propietari ha de tenir un permís especial. La suma d'aquests incompliments és el que genera sancions tan elevades.

Però l'ajuntament no només recapta sancions, també es veu obligat a fer front a despeses importants. És el cas dels 26 gossos que es van decomissar fa uns mesos i que han passat a ser de propietat municipal. Això implica una despesa bàsica de nou mil euros mensuals per fer front al cost de la gossera.

Per altra banda, Mariona Pasqual insisteix en la necessitat que la ciutadania no deixi menjar al carrer per alimentar animals. Aquestes accions generen insalubritat i impedeixen controlar plagues com les de coloms, rates o paneroles.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800