Notícies
Publicat el 25.09.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Oriol Calvo és el nou president de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica
El director del Museu va prendre possessió del càrrec divendres passat
Oriol Calvo nou director de l'AIC
Oriol Calvo és nomenat president de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica (Portugal, 20 de setembre de 2024)

El director del Museu del Càntir, Oriol Calvo va ser escollit divendres nou president de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica (AIC) durant el 51è Congrés de la institució celebrat a Portugal. Calvo va obtenir el càrrec amb un 58% dels vots, agafant el relleu d'un ceramista noruec. Ara, inicia un mandat de sis anys que suposa un pas endavant en la seva trajectòria en el món de la ceràmica.

L'argentoní ha estat vinculat a l'AIC durant els darrers vuit anys, exercint de tresorer i formant part del Consell com a representant dels països del sud d'Europa. Calvo ha destacat que aquest càrrec representa la culminació de la seva carrera professional, just a les portes de la seva jubilació, prevista per finals del 2025.

Els objectius per al nou president són optimitzar costos i ser més eficients, oferir més serveis als membres de l'AIC i protegir i posar en valor les expressions de ceràmica tradicional.

L'Acadèmia Internacional de Ceràmica, fundada el 1952, té per objectiu representar els artistes ceràmics de tot el món i organitzar exposicions i congressos internacionals. La seva seu oficial es troba a Ginebra, Suïssa. L'AIC va ser creada per Henry J. Reynaud, qui en va ser el primer president fins a la seva mort el 1964. Reconeguda per la UNESCO com a Organització No Governamental per la promoció de les arts, l'AIC continua sent una plataforma clau per a la difusió i protecció de la ceràmica en l'àmbit global.

L'any 2027, durant el mandat de Calvo, l'AIC celebrarà el seu 75è aniversari. Una commemoració que arribarà després que Calvo finalitzi la seva responsabilitat l'any 2025 a Argentona amb dues grans efemèrides: el 50è aniversari del Museu del Càntir i la 75a Festa del Càntir.

La culminació d'una carrera dedicacada a la ceràmica

Actualment, Oriol Calvo compagina la direcció del Museu del Càntir amb la direcció tècnica de l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC) i la direcció administrativa de l'Agrupació Europea de Ciutats de la Ceràmica (AEuCC). També és membre fundador de l'Associació de Ceramologia (1989) i de l'AeCC (2007), actualment formada per vint-i-cinc ciutats de tot Espanya. La seva experiència també es nodreix de la coordinació d'esdeveniments com el 47è Congrés de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica, celebrat a Barcelona el 2016. 

Com a director del Museu del Càntir, Oriol Calvo també assumeix la direcció del Festival Internacional de Ceràmica Argillà i és el responsable del Taller Escola de Ceràmica.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800